Principele Radu îşi anunţă candidatura la Preşedinţie

Principele Radu îşi va anunţa, joi seară, candidatura la Preşedinţia României într-un discurs pe care îl va rosti la Palatul Elisabeta.

102 afișări
Imaginea articolului Principele Radu îşi anunţă candidatura la Preşedinţie

Principele Radu îşi anunţă, joi seară, candidatura la preşedinţie, la Palatul Elisabeta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Casa Regală a informat într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Principele Radu îşi va anunţa candidatura în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 19.00, la Palatul Elisabeta.

Anunţul va fi făcut în prezenţa Principesei Margareta şi a celor care vor să susţină candidatura, informează sursa citată, potrivit căreia Principele Radu va adresa o alocuţiune în care va prezenta motivele şi contextul angajării sale în cursa electorală.

Biografie:

Este născut la 7 iunie 1960, la Iaşi, într-o familie de medici, a absolvit în 1984 Universitatea de Artă Tetrală şi Cinematografică, iar în 1996 s-a căsătorit cu Principesa Margareta.

La 1 ianuarie 1999, Radu Duda a devenit Principe de Hohenzollern-Veringen, iar la 5 ianuarie 2005, Principe al României şi Alteţă Regală.

El a absolvit în 1979 Liceul Internat din Iaşi, în 1984 Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, în 2002 Colegiul Naţional de Apărare, în 2003 Colegiul George C. Marshall, la Garmisch, în Germania, John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard, "2004 Program for Senior Executives in National and International Security".

Principele Radu este colonel în Armata României, iar în 2006 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare.

Începând din septembrie 2002, timp de şase ani, a fost Reprezentant Special al Guvernului Romaniei. De asemenea, este consilier al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Potrivit site-ului Casei Regale, Principele Radu deţine înaltul patronaj al Federaţiei Naţionale de Karate Tradiţional, al Camerei de Comerţ Româno-Britanice, al Festivalului Jeunesses Musicales (EUROPAfest) şi al Institutului Euro-regional de cooperare culturală.

"Din 1974 până în anul 1999, Principele Radu a susţinut o bogată carieră artistică în teatru, film şi televiziune în ţară, ca şi în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia şi Camerun", menţionează site-ul Casei Regale.

De asemenea, principele Radu a realizat în 1993 primul proiect de terapie prin artă "Artecole", pentru orfanii din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici