Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko vin în România

Prinţul Akishino, al doilea fiu al împăratului Japoniei, Akihito, şi soţia acestuia, Prinţesa Kiko, efectuează, în perioada 18-22 mai, o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, informează ambasada Japoniei.

127 afișări
Imaginea articolului Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko vin în România

Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko vin în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, în cursul lunii mai, cu prilejul "Japan-Danube Friendship Year 2009", Prinţul şi Prinţesa Akishino vizitează Austria, Bulgaria, Ungaria şi România.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Yoshinobu Higashi, a anunţat, în ianuarie, vizita, în luna mai, în România, a prinţului Akishino (Fumihito), al doilea fiu al împăratului Akihito, împreună cu soţia sa.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti a declarat tot atunci că anul 2009 va marca a 50-a aniversare a reluării relaţiilor diplomatice nipono-române, ocazie cu care ambasada Japoniei va organiza o serie de evenimente culturale şi sociale.

Ambasadorul a făcut atunci o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale, de colaborare şi cooperare în domeniile politic, economic şi cultural, ocazie cu care şi-a exprimat speranţa că această aniversare va prilejui relansarea legăturilor dintre cele două state.

Volumul anual al schimburilor comerciale bilaterale a fost de 480 de milioane de dolari în 2007, potrivit cifrelor ambasadei Japoniei, dar Yoshinobu Higashi a subliniat rolul asistenţei nipone pentru dezvoltare (Official Development Assistance - ODA) pentru modernizarea infrastructurii din România. Potrivit ambasadei nipone, un exemplu pozitiv de utilizare efcientă a ODA este Proiectul de Modernizare a Portului Constanţa Sud, în valoare de 11 milioane de dolari, încheiat anul trecut.

Potrivit datelor ambasadei, până în prezent au fost trimişi în România peste 100 de voluntari japonezi pentru a coopera în domenii precum protecţia mediului şi educaţie. De asemenea, 90 de români au fost trimişi la instruire în diverse domenii în Japonia.

Ambasadorul a anunţat de asemenea că anul acesta va fi lansat "Japan Cultural Volunteers Program", în cadrul căruia şase femei nipone vor preda limba japoneză în România, în oraşele Timişoara, Bucureşti (Liceul Ion Creangă, Liceul Alexandru Ioan Cuza şi Universitatea Româno-Americană), la Iaşi şi la Târgu-Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici