Priorităţile bugetare propuse de eurodeputatul Victor Negrescu, aprobate de Comisia pentru Bugete

Priorităţile bugetare ale Parlamentului European, propuse de negociatorul-şef al legislativului european privind bugetul UE de anul viitor, Victor Negrescu, au fost aprobate cu o largă majoritate de Comisia pentru Bugete.

249 afișări
Imaginea articolului Priorităţile bugetare propuse de eurodeputatul Victor Negrescu, aprobate de Comisia pentru Bugete

Priorităţile bugetare propuse de eurodeputatul Victor Negrescu, aprobate de Comisia pentru Bugete

„Negocierile privind bugetul UE nu au fost uşoare, întrucât s-au desfăşurat într-un climat electoral marcat de dispute privind bugetele statelor membre. În ciuda acestor dificultăţi, am reuşit să aprobăm priorităţile Parlamentului European privind bugetul UE cu o largă majoritate, ceea ce arată coerenţa raportului, dar mai ales faptul că am reuşit să transpunem în document priorităţile actuale ale cetăţenilor. Printre elementele noi şi importante incluse regăsim solicitarea de fonduri suplimentare pentru aderarea completă a României la spaţiul Schengen, accesul la tratamente medicale performante în toată Europa, sprijinirea agriculturii şi a mediului rural, prevenirea efectelor calamităţilor naturale (secete sau inundaţii), facilitarea repatrierii diasporei prin înlesnirea transferului drepturilor sociale sau crearea unui fond european pentru educaţie”, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

El precizează că „un element semnificativ a fost includerea dimensiunii sociale drept criteriu pentru alocarea fondurilor, ceea ce poate conduce la creşterea alocărilor pentru România”.

„De altfel, am ajuns la un acord privind păstrarea anvelopei bugetare alocate ţării noastre, posibilitatea de a distribui sumele neutilizate către ţări precum România care au un nivel ridicat de absorbţie a fondurilor sau suplimentarea resurselor alocate pentru infrastructură către ţările aflate în proximitatea războiului, incluzând aici atât România, cât şi Republica Moldova”, adaugă Negrescu.

Raportul europarlamentarului social-democrat a fost aprobat cu 28 voturi pentru din 32 înregistrate. Priorităţile aprobate de Comisia pentru Bugete urmează să fie votate în plenul Parlamentului European din martie. Finalizarea acestei faze importante a procesului bugetar european va permite Parlamentului European să intre în negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Consiliului privind bugetul UE de anul viitor.

Negocierile urmează să fie conduse de europarlamentarul Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici