PRM a contestat în contencios administrativ HG privind delimitarea colegiilor uninominale

PRM a contestat, marţi dimineaţă, în contencios administrativ, Hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.

76 afișări
Imaginea articolului PRM a contestat în contencios administrativ HG privind delimitarea colegiilor uninominale

PRM a contestat în contencios administrativ HG privind delimitarea colegiilor uninominale (Imagine: Mediafax Foto)

Contestaţia a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, cu numărul 5446/2/2008.

PRM a depus, în 15 august, la Cabinetul premierului Călin Popescu Tăriceanu, o plângere prealabilă prin care se cere anularea Hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor pentru alegerile parlamentare, pe care o consideră "profund nelegală". Guvernul avea termen 30 de zile pentru a răspunde solicitării PRM.

La acel moment se preciza că solicitarea a fost înregistrată cu numărul 5/4546/CPT/15.08.2008, urmând ca, în funcţie de răspunsul primit, PRM să atace sau nu în instanţă, la Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern.

Potrivit solicitării PRM, Hotărârea Guvernului 802 din 31 iulie 2008 pentru aprobarea primei delimitări a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, publicată în Monitorul Oficial 595 din 8 august 2008, este profund nelegală.

Totodată, PRM a cerut în instanţă suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, până se ajunge la o soluţie în privinţa cererii de anulare a actului normativ. Acest proces începe în 24 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici