PRM le cere lui Băsescu şi Boc să se pronunţe oficial în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc

PRM le cere preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc să se pronunţe oficial în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc şi să dispună instituţiilor statului să ia măsuri împotriva organizatorilor acţiunii de la Odorheiu Secuiesc.

33 afișări
Imaginea articolului PRM le cere lui Băsescu şi Boc să se pronunţe oficial în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc

PRM le cere lui Băsescu şi Boc să se pronunţe oficial în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, joi, că, deşi a trecut aproape o săptămână de la manifestările din secuime, nici şeful statului, nici premierul nu au luat vreo atitudine oficială, adoptând "politica struţului".

"Este un subiect periculos şi s-a ajuns pe faţă la acţiuni antiromâneşti şi la proclamarea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Iar preşedintele României şi al CSAT, Traian Băsescu, tace, a luat poziţia mutului, la fel ca premierul Emil Boc", a afirmat Funar.

Acesta i-a acuzat pe Băsescu şi Boc că nu iau atitudine pentru că "ungurii au finanţat campania electorală a PDL, inclusiv cea prezidenţială", Funar dând exemplu firmele omului de afaceri Paszkany Arpad.

Secretarul general al PRM a catalogat drept "ciudată" poziţia lui Traian Băsescu, de a tăcea pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, în timp ce la o întâlnire cu revoluţionarii acesta "a tunat şi fulgerat" împotriva procurorului general, cerându-i rezolvarea problemei Revoluţiei.

"Pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc nu i-a cerut procurorului general să îşi facă datoria. PRM cere celor doi demnitari să dispună instituţiilor abilitate să ia măsuri faţă de organizatorii acţiunii de la Odorheiu Secuiesc", a spus Gheorghe Funar.

La adunarea de vineri, au fost adoptate Proclamaţia pentru Ţinutul Secuiesc şi un memorandum pentru statutul special de administraţie publică şi dezvoltare a Ţinutului Secuiesc.

"Noi, aleşii locali ai Ţinutului Secuiesc, desemnaţi de comunităţile noastre, în calitate de primari, viceprimari şi consilieri locali, declarăm şi pe această cale că singura garanţie reală a viitorului regiunii şi comunităţii noastre o poate reprezenta doar autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc", se arată în memorandumul adoptat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici