PRM o acuză pe Buruiană de fraudă

PRM va sesiza Parchetul General pentru anchetarea penală a deputatului Daniela Buruiană, acuzând-o de escrocarea Parlamentului României şi a Parlamentului European cu peste 100.000 de euro şi solicită declanşarea unei anchete parlamentare privind „fraudele sistematice” ale acesteia.

1 afișare
Imaginea articolului PRM o acuză pe Buruiană de fraudă

PRM o acuză pe Buruiană de fraudă

„PRM va sesiza Parchetul General cu privire la fraudele incredibile pe care le-a săvârşit numita Daniela Buruiană, care a escrocat, efectiv, Parlamentul României şi Parlamentul European cu peste 100.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii, remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, „PRM solicită Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor declanşarea unei anchete referitoare la aceste fraude sistematice, care în nici un Parlament din lume nu ar fi posibile”, se mai arată în comunicat.

PRM arată că, în perioada 2000-2007, Daniela Buruiană „a încasat, ilegal, prin declaraţii false, peste 50.000 de euro pentru cazare”.

„Suveica infracţională funcţiona astfel: că a minţit că nu are locuinţă în Bucureşti (deşi avea două apartamente în sectorul 5, pe Str. Cobadin nr. 25, Bloc M-124, unul pe numele soţului şi altul pe numele uneia dintre fiice), primind de la Parlament bani de cazare la hotel. Şi minciuna asta durează de mai bine de 7 ani”, precizează PRM, în comunicatul de presă.

Formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor mai menţionează că „suma primită de Daniela Buruiană s-a mărit considerabil, odată cu plecarea acesteia la Parlamentul European, unde infractoarea a adoptat aceeaşi tactică, încasând bani pentru hotel, dar locuind, de fapt, într-o garsonieră mică, pentru care nu plătea nici măcar 30% din banii primiţi”.

La toate aceste sume se adaugă, potrivit PRM, „şi banii însuşiţi ilegal, pe avalanşa de deconturi false (transport, cazare, diurnă), chipurile pentru deplasări în teritoriu- unde de fapt nici nu se ducea”.

PRM o mai acuză pe Daniela Buruiană de faptul că, în momentul în care mass-media a declanşat o serie de anchete despre parlamentarii români care au recurs la astfel de escrocherii, „i-a turnat pe unii colegi, de la diferite partide, pentru a-şi cumpăra protecţia şi a-şi salva pielea”.

„Acest comportament abject este, de altfel, unul dintre motivele pentru care Buruiană a fost dată afară din PRM”, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici