Pro România anunţă candidat propriu la prezidenţiale sau susţinerea ca independentă a Gabrielei Firea

Adrian Ţuţuianu a anunţat, marţi, că Pro România va desemna un candidat propriu la prezidenţiale, în contextul în care PSD şi ALDE au anunţat deja că vor avea proprii candidaţi. El a adăugat că susţinerea Gabrielei Firea ar putea să ducă formaţiunea politică în turul II.

994 afișări
Imaginea articolului Pro România anunţă candidat propriu la prezidenţiale sau susţinerea ca independentă a Gabrielei Firea

Adrian Ţuţuianu anunţă că Pro România va avea candidat propriu la prezidenţiale

„Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti.

Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Bădălău, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu şi alţii Partidul Social Democrat. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă. PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi după aceea vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE. Cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. (...) Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt”, a declarat Adrian Ţuţuianu, la Târgovişte, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele Pro România a adăugat că susţinerea Gabrielei Firea la prezidenţiale ar putea să ducă formaţiunea în turul II.

„Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român. Cine va fi candidatul nostru, prima opţiunea discutată în partid a fost legată de Sorin Cîmpeanu, a fost avansată şi opţiunea Corina Creţu, iar eu în nume personal ieri am spus că susţinerea doamnei Firea, ca un candidat susţinut de Pro România, candidat independent, ar putea fi o soluţie care să ne ducă în turul II la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Ţuţuianu.

Declaraţiile lui Adrian Ţuţuianu vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că PSD va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale. Varujan Vosganian a afirmat, de asemenea, că la prezidenţiale ALDE va merge cu Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici