Pro România şi ALDE fuzionează. Tăriceanu: Vrem să ne asumăm rolul de adevărată forţă de opoziţie

  • Pro România şi ALDE au decis să fuzioneze. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal.
  • Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că acesta se doreşte a fi o adevărată forţă de opoziţie.
  • La rândul său, Victor Ponta a spus că noul partid trebuie să blocheze „ceea ce în acest moment pare un drum drept spre prăpastie”.
2587 afișări
Imaginea articolului Pro România şi ALDE fuzionează. Tăriceanu: Vrem să ne asumăm rolul de adevărată forţă de opoziţie

Pro România şi ALDE fuzionează. Tăriceanu: Vrem să ne asumăm rolul de adevărată forţă de opoziţie

Pro România şi ALDE au decis să fuzioneze. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că acesta se doreşte a fi o adevărată forţă de opoziţie.

„Organismele statutare ale PRO România şi ALDE au decis simultan să pornim la drum împreună, să creăm o forţă politică mai puternică, să ne unim resursele, având în vedere că pe scena politică s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic şi aş spune o dorinţă manifestă a partidelor mari de a elimina partidele mici. Decizia de fuziune de astăzi este răspunsul nostru comun la această situaţie politică”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că „rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forţă de opoziţie”.

La rândul său, Victor Ponta a spus că noul partid trebuie să blocheze „ceea ce în acest moment pare un drum drept spre prăpastie”.

„Am luat decizia de a avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi cei mai buni oameni, care îndeplinesc toate criteriile prpofesionale, de integritate, de recunoaştere locală, dar şi de capacitate profesională în Parlament vor fi candidaţii noştri, candidaţi comuni, şi sunt convins că atât la Pro România, cât şi la ALDE, oamenii care vor fi aleşi într-o singură echipă, într-un singur partid care se va numi Pro România Social Liberal şi într-o singură viziune şi gândire pot să blocheze ceea ce în acest moment pare un drum drept spre prăpastie”, a spus Victor Ponta.

Acesta a acuzat PSD de blat politic. „Din păcate, PSD nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în opoziţie faţă de preşedintele Iohannis şi de guvernarea PNL. Au făcut şi merg pe idea unui blat politic, a unei înţelegeri, acceptă să fie un sac de box pe care îl lovesc pe rând Iohannis şi PNL”, a mai spus Ponta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici