Procurorii militari studiază la sediul Senatului documente referitoare la Dosarul Revoluţiei

Procurorii militari au început să studieze, la sediul Senatului, documentele existente în dosarul Comisiei de anchetă parlamentară privind Revoluţia, în mare parte clasificate, iar în cazul în care găsesc acte considerate ca fiind probe utile cauzei, va fi solicitată desecretizatea acestora.

624 afișări
Imaginea articolului Procurorii militari studiază la sediul Senatului documente referitoare la Dosarul Revoluţiei

Procurorii militari studiază la sediul Senatului documente referitoare la Dosarul Revoluţiei

"Săptămâna trecută procurorul-şef şi cu unul dintre adjuncţi au venit la Parlament, au solicitat să vadă documentaţia pe care o solicită şi locul unde pot să o studieze. Au discutat cu secretarul general al Senatului şi cred că au şi început studiul pe dosarul Revoluţiei. Nu pot să dau amănunte. Am pus la dispoziţia Parchetului toată documentaţia, care este extrem de mare, cu privire la dosarul Revoluţiei. Cred că sunt vreo şase sau opt metri liniari sau pătraţi de dosare. Este foarte multă documentaţie. Multă are un regim special, de documente cu caracter secret şi atunci nu le-am putut preda aşa cum s-a solicitat iniţial", a declarat luni vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

El a mai precizat că Parchetul Militar a decis să vină la sediul Senatului cu procurorii care fac urmărirea penală, să studieze şi în situaţiile în care este nevoie să solicite procedura de desecretizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici