Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport în Parlament pentru drepturile încălcate în starea de urgenţă

  • Călin Popescu Tăriceanu vrea ca Orban şi Iohannis să fie audiaţi în Parlament
  • Audierea vizează motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă şi măsurile care restrâng drepturi
  • În acest sens, preşedintele ALDE a întocmit un proiect de lege
555 afișări
Imaginea articolului Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport în Parlament pentru drepturile încălcate în starea de urgenţă

Proiect ALDE: Iohannis şi Orban, chemaţi la raport în Parlament pentru drepturile încălcate în starea de urgenţă

„Cu toţii ştim că în această perioadă multe din drepturile şi libertăţile noastre au fost suprimate. Mi s-ar părea normal ca atât Preşedintele României, cât şi Prim-ministrul să fie obligaţi printr-o lege să vină în faţa Parlamentului pentru a prezenta motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă, măsurile care au fost luate pe perioada acestei stări de urgenţă, cât şi o detaliere a drepturilor şi libertăţilor care au fost anulate şi persoanele care au fost vizate în acest sens. Cred că e o măsură necesară pentru sănătatea democraţiei", spune preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Liderul ALDE spune că a întocmit un proiect de lege în acest sens pe care l-a înaitat liderilor de partide parlamentare.

„În acest sens, am întocmit un proiect de lege pe care l-am înaintat liderilor partidelor parlamentare, pentru a completa OUG 1/1999 referitoare la starea de urgenţă, în aşa fel încât prin această modalitate să avem o situaţie completă în ceea ce priveşte drepturile noastre în această perioadă complicată, cu dificultăţi", mai zice Tăriceanu.

Proiectul înaintat de ALDE modifică OUG 1/1999 privind instituirea stării de urgenţă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici