Proiect: Concediu plătit pentru persoanele care trec printr-un divorţ

Deputatul PSD, Georgian Pop, a depus, un proiect de lege, la Senat, potrivit căruia persoanele care divorţează să primească, la cerere, trei zile de concediu plătit, pentru că ”trec prin trauma desfacerii căsătoriei” şi au nevoie de timp liber pentru ”soluţionarea problemelor”.

5098 afișări
Imaginea articolului Proiect: Concediu plătit pentru persoanele care trec printr-un divorţ

Proiect PSD: Concediu plătit pentru persoanele care trec prin trauma desfacerii căsătoriei

Iniţiativa legislativă vine în sprijinirea salariaţilor „ce trec prin trauma desfacerii căsătoriei”, iar pentru acest eveniment este „nevoie de timp liber pentru soluţionarea problemelor pe care le implică”, se arată în expunerea de motive.

„Cei care au divorţat au drepul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare”, se arată în proiectul de lege.

Iniţiatorul menţionează că de acest beneficiu au parte doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii angajatoare şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului”, se mai arată în proiect.

Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul, rata divortului în Romania, raportată la numărul căsătoriilor, este în medie de 25%, pentru perioada 1990 – prezent, desfacerea căsătoriei „fiind un femonen social cu manifestări constante”.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pe 9 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici