Proiect de lege: Vor fi stabilite tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

  • Recuperarea maşinilor parcate neregulamentar ar putea costa mult mai puţin.
  • Un proiect de lege propune stabilirea unor tarife maxime, valabile la nivel naţional.
  • În prezent, taxele nu au o limită maximă şi sunt stabilite de fiecare consiliu local.
992 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Vor fi stabilite tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Eşti şofer şi îţi place să respecţi regulile de circulaţie, dar lipsa locurilor de parcare îţi dă bătăi de cap. Poate chiar ţi s-a întâmplat să parchezi neregulamentar şi să îţi fie ridicată maşina, astfel că ai avut de plătit nişte sume consistente pentru a o recupera.

Vin şi veştile bune. Un proiect de lege înregistrat la Senat propune tarife maxime pentru recuperarea maşinilor ridicate de autorităţile locale, în condiţiile în care, în prezent, nu există un astfel de plafon. Noile tarife ar fi valabile în toată ţara şi nu ar putea depăşi, în cazul maşinilor mici, 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/kilometru pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare.

În prezent, şoferii bucureşteni sancţionaţi pentru parcare neregulamentară trebuie să scoată din buzunare cel puţin 500 de lei pentru a-şi recupera maşinile, astfel: 200 de lei taxă pentru ridicare, 150 de lei taxă pentru transport şi încă 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare, chiar dacă maşina e recuperată după câteva ore. În plus, şoferii neglijenţi trebuie să achite şi amenda pentru oprire sau staţionare neregulamentară, care poate ajunge şi la 725 de lei, echivalentul a 5 puncte amendă, ceea ce înseamnă un total de peste 1.200 de lei. 

Tarifele din Bucureşti sunt în vigoare din august 2019 în condiţiile în care, anterior, ridicarea maşinilor se făcea doar în anumite sectoare, iar sumele difereau. Şi la Cluj, Sibiu sau Timişoara există cadru legal pentru ridicarea maşinilor, iar tarifele sunt apropiate de cele din Bucureşti. La final, îţi reamintesc că şi maşinile abandonate pot fi ridicate, după 6 luni în care stau nemişcate. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici