Proiect privind înfiinţarea unui Avocat al românilor din afara graniţelor, discutat de PC

Partidul Conservator va discuta în prima şedinţă a conducerii partidului un proiect privind înfiinţarea unui Avocat al românilor din afara graniţelor ţării, a declarat, joi, preşedintele PC Diaspora Avram Gal.

131 afișări
Imaginea articolului Proiect privind înfiinţarea unui Avocat al românilor din afara graniţelor, discutat de PC

Proiect privind înfiinţarea unui Avocat al românilor din afara graniţelor, discutat de PC (Imagine: Shutterstock)

Avram Gal a precizat, într-o conferinţă de presă, că în prima şedinţă, de marţi, a Biroului Politic al PC se va discuta proiectul privind înfiinţarea unui Avocat al românilor din afara graniţelor ţării, la care cetăţenii din diaspora ar putea să apeleze pentru diverse probleme, cum ar fi retrocedări.

El a spus că acest Avocat al românilor din afara graniţelor ar putea să aibă sediul în ţara cu cel mai mare număr de români, iar în statele în care sunt peste 3.000 de cetăţeni români să funcţioneze puncte de lucru.

Deputatul PC Ovidiu Raeţchi a adăugat că este o problemă specifică pentru românii de pretutindeni, deoarece MAE are o problemă în a bugeta şi finanţa serviciile consulare şi de aceea este nevoie de o instituţie specializată cum este Avocatul românilor de pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici