Proiect: Toţi locuitorii Sectorului 1 vor primi tichete anticriză în valoare de 1.000 lei

Fiecare locuitor din Sectorul 1 al Capitalei va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei din banii economisiţi de la operatorul de salubritate, potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Clotilde Armand.

2040 afișări
Imaginea articolului Proiect: Toţi locuitorii Sectorului 1 vor primi tichete anticriză în valoare de 1.000 lei

Toţi cetăţenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre de consiliu local iniţiat de primarul Clotilde Armand, care prevede că toţi cetăţenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de acest sprijin financiar.

„Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 1” , a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 şi 100 milioane lei în 2022.

„PNL şi PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obţinut din renegocierea acestui contract investigat de DNA, acum fiecare cetăţean va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziţie. Ştiţi deja că PNL şi PSD ne-au blocat în Consiliul Local toate investiţiile propuse în peste zece şedinţe, mai ales cele care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. Principalul proiect, ”Termoficare de la Soare”, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură pe blocurile din Sectorul 1, a fost suspendat în Consiliul Local din motive politicianiste, contrare interesului cetăţeanului”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că, de aceşti bani, locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinaţia investiţiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziţia unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-şi cumpere sau să-şi schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-şi schimbe ferestrele sau uşa de intrare, să-şi înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-şi achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

„În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza şantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la Bucureşti la Lisabona şi de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea şi să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Se lucrează în acest moment la optimizarea consumului de energie, la finanţarea unor surse de energie alternative sau plafonarea preţului gazelor. În Europa există ţări care au emis astfel de tichete anticriză de 500 euro pentru ca cetăţenii lor să facă faţa crizei energetice,” a mai precizat Clotilde Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici