Proiecte PSD de modificare a aceleiaşi legi, depuse separat, la interval de circa o săptămână; se propun măsuri mai drastice împotriva celor care îşi abandonează autovehiculele

Mai mulţi senatori social-democraţi propun, prin două proiecte distincte de modificare a aceleiaşi legi, măsuri mai drastice împotriva celor care îşi abandonează autovehiculele pe spaţiul public.

338 afișări
Imaginea articolului Proiecte PSD de modificare a aceleiaşi legi, depuse separat, la interval de circa o săptămână; se propun măsuri mai drastice împotriva celor care îşi abandonează autovehiculele

Proiecte PSD de modificare a aceleiaşi legi, depuse separat, la interval de circa o săptămână; se propun măsuri mai drastice împotriva celor care îşi abandonează autovehiculele

Potrivit celor şase senatori PSD care au iniţiat proiectul de lege, printre care Ioan Chelaru, Ovidiu Donţu şi Augustin Mitu, modificarea ar veni ca ”răspuns la o nevoie izvorâtă din realităţile existente în prezent în foarte multe localităţi”.

Prin modificare se urmăreşte reducerea termenului de la care se consideră un autiovehicul abandonat, de un an la o lună, dar şi dublarea cuantumului amenzii pentru ”o mai eficace responsabilizare a deţinătorilor de vehicule staţionate pe speţiile publice”, ajungând la sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei.

”Numărul mare de autovehicule în stare tehnică precară sau fără stăpân ori abandonate pe domeniul public creează o serie de probleme autorităţilor locale, cum ar fi îngreunarea traficului deja supraaglomeraat, ocuparea spaţiului public, în condiţiile unei lipse acute de locuri de parcare şi, în cele din urmă, dar la fel de importante, ne referim şi la aspectele estetice”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de lege.

Iniţiatorii susţin că forma actuală a legii 421/2002 nu conferă autorităţilor locale posibilităţi reale de înlăturare a acestora.

Un alt proiect de modificare a legii 421/2002 a fost depus, în urmă cu două săptămâni, alţi senatori social-democraţi, printre care Ionel Butunoi, Florin Constantinescu, dar şi liderul grupului parlamentar al PSD, Mihai Fifor. Ei propun reducerea termenului de la care o maşină este considerată abandonată la două luni, dar şi obligaţia primarului ca, pentru identificarea proprietarului, să publice un anunţ într-un cotidian local, prin care aduce la cunoştiinţa publică a caracteristicilor tehnice ale vehicului abandonat şi locul unde a fost identificat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici