Video Proiectele PNL-PDL privind Statutul, proiectul economic şi cel politic, finalizate până pe 30 iunie - VIDEO

Liderii PNL şi PDL au stabilit luni ca până săptămâna viitoare să fie finalizate proiectele comune privind Statutul noului partid, programul economic şi cel politic, fiind posibil ca la mijlocul lunii iulie să aibă loc un congres comun, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

319 afișări

Predoiu a declarat că pe 30 iunie comisiile de specialitate PNL-PDL vor înainta comisiei mixte de negociere dintre cele două partide proiectul de Statut al noului partid şi proiectul de program economic, precum şi un proiect de program politic.

”Aceste trei proiecte, redactate de către şefii de subcomisii, vor intra în discuţia colegilor de la PNL. După aceste discuţii, vom avea din nou consultări împreună şi vom finaliza proiectul de ţară, care este punctul central al procedurilor pe care le desfăşurăm acum”, a menţionat Predoiu.

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că subiectul denumirii noului partid, al siglei şi culorilor nu a fost discutat.

”În organizaţii se lucrează pentru a duce această fuziune în planul concretului şi paşii procedurali vor urma după congresele celor două partide”, a mai spus Predoiu, care a menţionat că un congres comun ar putea avea loc în luna iulie.

De asemenea, liderul PDL a precizat că sondajele pentru desemnarea candidatului comun la prezidenţiale ar putea avea loc după 15 iulie, fiind luate în calcul case de sondare a opiniei publice atât din România, cât şi din străinătate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că în această săptămână vor avea loc reuniunile comisiilor comune PNL-PDL în care se va lucra la Statutul noului partid şi la programul politic. Ea a menţionat că până în prezent nu a existat o întrunire a comisiei de statut PNL-PDL, fiecare dintre partide conturându-şi însă câte un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici