Proiectul de Lege privind CSM. Rodeanu: 60 de minute pentru a finaliza opera lui Liviu Dragnea

„60 de minute pentru a finaliza opera lui Liviu Dragnea”, transmite deputatul USR Bogdan Rodeanu, după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de Lege privind CSM.

305 afișări
Imaginea articolului Proiectul de Lege privind CSM. Rodeanu: 60 de minute pentru a finaliza opera lui Liviu Dragnea

„60 de minute pentru a finaliza opera lui Liviu Dragnea. PSD, PNL şi UMDR nu au mai aşteptat avizul Comisiei de la Veneţia. Au ignorat si cele 269 de amendamente depuse de USR, care ar fi reparat legea CSM. 60 de minute. Atât au durat dezbaterile în Plen pentru una dintre cele mai importante legi pentru sistemul de justiţie. Un sistem judiciar clientelar, unde puterea va fi deţinută doar de câţiva oameni. Asta se întâmplă zilele astea. Judecătorii şi procurorii vor fi în subordinea şefilor numiţi politic”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

El afirmă că „PNL, PSD şi UDMR au reuşit astăzi tot ce nu au putut face Florin Iordache şi Şerban Nicolae”.

„De ce au refuzat să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia? Comisia de la Veneţia este un organism independent, format din profesionişti în drept, nu din politicienii consultaţi de PSD-PNL atunci când au propus noile legi. Lupta USR pentru o justiţie independentă, funcţională pentru cetăţeni, care să primească soluţii rapide, continuă. Justiţia nu trebuie să fie în mâinile politicienilor, aşa cum au votat azi PSD şi PNL. PSD, PNL, UDMR să nu creadă că au scăpat. Opinia Comisiei de la Veneţia va veni, iar atunci întreaga Europă va afla de neregulile toxice pe care le-au votat azi. Riscăm atunci să rămânem fără bani europeni”, încheie Rodeanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii cu 191 de voturi „pentru”, 83 „contra” şi o abţinere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici