Proiectul pentru starea de alertă, modificat şi la Camera Deputaţilor. Când intră în vigoare

14654 afișări
Imaginea articolului Proiectul pentru starea de alertă, modificat şi la Camera Deputaţilor. Când intră în vigoare

Proiectul privind starea de alertă s-a modificat şi la Camera Deputaţilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor discută şi în aceste momente despre proiectul de lege privind starea de urgenţă. Până acum au fost adoptate mai multe amendamente printre care şi unul depus de deputatul PNL, Florin Roman, care prevede că legea intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, aşa cum prevede Constituţia, amendament ce este practic în contradicţie cu Constituţia.

Iată ce prevede amendamentul deputatului Florin Roman:

„La articolul 64, după alin.(2) se introduce un nou alineat cu cuprinsul: (3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea I”

De asemenea deputaţii jurişti au mai decis ca amenzile pentru încălcarea interdicţiilor impuse de autorităţi în timpul stării de alertă  să nu fie mai mari de 2.500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici