Protagoniştii unei scene povestite de Liviu Dragnea vor fi audiaţi, marţi, în Parlament

Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice îi va audia, marţi, pe vicepremierul Paul Stănescu şi pe fostul director al Serviciului, Dumitru Iliescu.

1528 afișări
Imaginea articolului Protagoniştii unei scene povestite de Liviu Dragnea vor fi audiaţi, marţi, în Parlament

Protagoniştii unei scene povestite de Liviu Dragnea vor fi audiaţi, marţi, în Parlament

”Membrii Comisiei au hotărât prin vot pentru a avea doi invitaţi (la şedinţa de marţi - n.r.). Primul este dl. senator şi viceprim-ministru Paul Stănescu şi cel de-al doilea invitat este dl. general Dumitru Iliescu, fostul director al SPP”, a declarat săprămâna trecută preşedintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice, Daniel Butunoiu.

Preşedintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a mai anunţat că au fost cerute anumite documente de la unele instituţii.

”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat şi cererea către mai multe instituţii a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar şi regulamentul de organizare şi funcţionare şi organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici