LIVE-TEXT  "Protestul poporului român" - naţionaliştii şi conservatorii români ies în stradă, furioşi din cauza facturilor la energie. Forţele de ordine susţin că până la ora 18 au venit circa 3.000 - 4.000 de manifestanţi

  • Liderul AUR: "Acesta nu este un protest de partid, este protestul poporului român"
  • Membrii şi simpatizanţii partidului Alianţa pentru Unirea Românilor organizează un protest în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, de la ora 14.
  • Protestatarii au pornit in marş spre Piaţa Romană.
  • Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei
  • Organizatorii protestului spun că sunt peste 10.000 de oameni la protest, însă estimarea forţelor de ordine este că ar fi circa 3.000 - 4.000 de manifestanţi.
7593 afișări
Imaginea articolului "Protestul poporului român" - naţionaliştii şi conservatorii români ies în stradă, furioşi din cauza facturilor la energie. Forţele de ordine susţin că până la ora 18 au venit circa 3.000 - 4.000 de manifestanţi

Mediafax Foto

 

PRECIZARE

În legătură cu adunările publice desfăşurate astăzi, 02 octombrie 2022, în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, facem următoarele precizări:

Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:

- Legea 60/1991, art. 26, lit. a - 2 sancţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. b - o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. e - 4 sancţiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În acelaşi context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetăţenilor.

De menţionat este faptul ca pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare.

 

UPDATE ORA  19 - Manifestanţii s-au dus să protesteze şi la sediile partidelor aflate la guvernare. Aceştia au scandat "IEŞIŢI AFARĂ JAVRE ORDINARE", "A RUGINIT PSD, ESTE TIMPUL PENTRU AUR", "PSD CIUMA ROŞIE ", "TRĂDĂTORII" şi "PSD ŞI PNL = ACEEAŞI MIZERIE"

 

 

UPDATE ORA 18 - Organizatorii protestului : sunt peste 10.000 de oameni la protest, Forţele de ordine: circa 3.000 - 4.000 de manifestanţi.  

UPDATE ORA 17 - Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei. Liderul AUR  instigă la demiterea guvernului Ciucă

 

 

 

Coloana de protest spre Piaţa Romană

 

 

UPDATE ORA 15 - Protestatarii au pornit in marş spre Piaţa Romană. Aceştia scandează "LIBERTATE", "GEORGE PREŞEDINTE", "DEMISIA", "JOS GUVERNUL TRĂDĂTOR", "HOŢII, HOŢII, HOŢII", "GAZUL ŞI CURENTUL, NI LE-O LUAT GUVERNUL",  "UNITATE NAŢIONALĂ" , "AFARĂ, AFARĂ, CU HOŢII DIN ŢARĂ", "ANTICIPATE, ANTICIPATE, ANTICIPATE"

George Simion: Vom sta până la miezul nopţii! Rămânem în faţa guvernului!

 

UPDATE: George Simion: sunt peste 10.000 de români. Vom face o coloană de la Universitate la Romană. Nu vom avea discursuri, nu vom avea podium, nu este protestul lui George Simion, este protestul românilor nemulţumiţi! Braşovul şi Bistriţa sunt încă pe drum! Luna octombrie va fi luna protestelor!

UPDATE ORA 14 - Se adună manifestanţii în Piaţa Universităţii. Începe protestul

Vă asteptăm la 14:00 la Universitate! Mergem către Piaţa Victoriei. Acesta nu este un protest de partid, este protestul poporului român, fără însemne de partid, transmite liderul AUR, aflat în Piaţa Universităţii. 

Duminică, 2 octombrie, membrii şi simpatizanţii partidului Alianţa pentru Unirea Românilor organizează un protest în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, de la ora 14. 

Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei.

"Românii nu pot fi condamnaţi la frig, întuneric şi foame, prin incompetenţa şi indiferenţa celor care ne conduc. Găsiţi şi implementaţi soluţii sau plecaţi! Asta cerem guvernanţilor prin protestul din 2 octombrie", transmit organizatorii protestului pe Facebook. 

George Simion i-a îndemnat pe participanţi să nu vină cu sigle AUR, dar îi invită să aducă steagurile tricolorului românesc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici