PSD: 62 de copii din Iaşi cu nevoi speciale locuiesc în condiţii improprii

PSD cere demisia lui Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, în condiţiile în care 62 de copii cu nevoi speciale locuiesc în condiţii improprii, iar Consiliul Judeţean Iaşi ar cunoaşte situaţia de foarte multă vreme.

115 afișări
Imaginea articolului PSD: 62 de copii din Iaşi cu nevoi speciale locuiesc în condiţii improprii

Lui Costel Alexe i se cere demisia

„Centrul «Ion Holban» Iaşi unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale nu mai are licenţă de funcţionare din 30 iunie 2023. Condiţiile improprii au condus la închiderea Centrului de plasament.
Am prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă un raport detaliat al primelor zile de controale efectuate de instituţiile de specialitate la Centrele de protecţie socială pentru bătrâni şi copii. Echipele mixte de verificare au constatat că Centrul de plasament <Ion Holban> aflat în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi nu mai are licenţă de funcţionare din data de 30 iunie 2023. Cu toate acestea acolo încă locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale. De asemenea, în urma controlului au fost găsite grave neconformităţi, bucătăria şi spălătoria fiind închise pentru că nu erau asigurate condiţiile minime de igienă. În plus, imobilul se găseşte într-un avansat stadiu de degradare punând în pericol siguranţa şi sănătatea copiilor care locuiesc acolo”, transmite prefectul judeţului Iaşi, Petru Bogdan Cojocaru.

Potrivit acestuia, la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi situaţia de la Centrul “Ion Holban” era cunoscută de foarte multă vreme.

„Dând dovadă de o neglijenţă aproape criminală, timp de 3 ani Costel Alexe şi colaboratorii săi nu au făcut nimic. Nici nu au modernizat spaţiul, nici nu au mutat copiii. Incompetenţă şi indiferenţă.
Sistemul trebuie regândit cu oameni performanţi, preocupaţi de activitatea din administraţie. Moral este ca toţi peneliştii care conduc Consiliul Judeţean, în frunte cu Costel Alexe, să îşi dea demisia din funcţiile pe care le deţin. Sunt dispus să mă implic alături de instituţiile responsabile de rezolvarea acestei situaţii pentru a identifica cele mai bune soluţii de relocare a copiilor. Chiar dacă există un proiect de construire a 3 case de tip multifamilial în care vor fi mutaţi aceşti copii, Consiliul Judeţean şi DGASPC au obligaţia de a le asigura permanent cele mai bune condiţii. Scuza că nu am mai făcut investiţii pentru că aceşti copii urmează să fie mutaţi nu ţine. Copiii cu nevoi speciale necesită îngrijire optimă şi azi şi mâine, nu peste 3 ani. Acesta este un mod cinic de a vedea lucrurile. Fără responsabilitate, viziune şi nicio urmă de empatie”, adaugă prefectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
costel alexe,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici