PSD: Am avut dreptate când am susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite

  • PSD susţine că a avut dreptate când a afirmat că datele privind pandemia au fost măsluite.
  • Social-democraţii au declarat că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine.
  • PSD reacţionează la afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
165 afișări
Imaginea articolului PSD: Am avut dreptate când am susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite

PSD: Am avut dreptate când am susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite

„PSD a avut dreptate când a susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite şi că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost minţiţi de autorităţi, iar pe de altă parte că deciziile privind restricţiile impuse populaţiei nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanţilor”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii susţin că, în noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenţei pe care „au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt”.

„Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului şi că nu folosesc <principiul transparenţei>, doar ca pe un instrument de şantaj sau vendetă politică, atunci au obligaţia ca luni să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să ştie adevărul despre pandemie şi despre modul în care au fost fundamentate restricţiile impuse în această perioadă”, se menţionează în finalul comunicatului.

Există diferenţe fundamentale între decesele reale şi cele raportate, spune fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în prima ieşire publică după demiterea sa.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aş vrea să arunc numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale înre numerele reale şi cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici