PSD anunţă că va vota responsabil pentru prelungirea stării de urgenţă. Ciolacu: ”Nu este o decizie uşoară”

  • Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu anunţă că social democraţii vor vota responsabil pentru prelungirea stării de urgenţă
  • Ciolacu: Vom fi pusi in situatia de a alege intre cele doua variante posibile, ambele aproape la fel de rele
  • Ciolacu: PSD va alege, ca intotdeauna, o solutie responsabilă
5932 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă că va vota responsabil pentru prelungirea stării de urgenţă. Ciolacu: ”Nu este o decizie uşoară”

PSD anunţă că va vota responsabil pentru prelungirea stării de urgenţă

Preşedintele interimar al PSD a declarat că parlamentarii au de ales între două variante, ambele la fel de rele cu privire la prelungirea stării de urgenţă. Mai exact, Marcel Ciolacu spune că prima variantă este să ţină lumea in casa pentru ca guvernul nu testeaza si sa continue declinul economic, sau sa respingă decretul si sa se confrunte cu alta problema medicala.

„Nu este deloc o decizie usoara. Suntem in fata unei dileme in care trebuie sa cantarim cu mare atentie toate consecintele care se pot produce la nivelul cetateanului. Pe de-o parte avem un Guvern care a abuzat si si-a batut joc de prerogativele suplimentare pe care le-a avut in starea de urgenta, i-a fortat pe cetateni sa se inchida in case fara sa faca nimic pentru sprijinirea economiei. Pe de alta parte, avem siguranta şi sănătatea cetatenilor. A vota impotriva prelungirii starii de urgenta inseamna practic ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare.

Exista un risc real ca ridicarea restrictiilor, mai ales in timpul sarbatorilor pascale, sa accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populatiei, iar asta poate duce la mai multe cazuri severe si din pacate la mai multe decese. Este un risc enorm, pe care nu il putem ignora. PSD sustine in continuare ca sanatatea si siguranta oamenilor sunt cele mai importante, dar nu avem nici cea mai mica garantie din partea guvernului ca vor testa masiv si ca vot tine lucrurile sunt control.

Vom fi pusi in situatia de a alege intre cele doua variante posibile, ambele aproape la fel de rele. Sa tinem lumea in casa pentru ca guvernul nu testeaza si sa continue declinul economic, sau sa respingem decretul si sa ne confruntam cu alta problema medicala. PSD va alege, ca intotdeauna, o solutie responsabilă.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici