PSD anunţă un proiect alternativ de buget pentru 2008

PSD va prezenta un proiect alternativ al bugetului de stat pe anul 2008, pentru care invită la consultări partidele politice aflate în opoziţie, a anunţat, joi, liderul Mircea Geoană, la finalul şedinţei BPN al partidului.

2 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă un proiect alternativ de buget pentru 2008

PSD anunţă un proiect alternativ de buget pentru 2008

"Am decis să lansăm o invitaţie pentru consultări pe tema bugetului partidelor aflate în opoziţie şi dorim să prezentăm un proiect alternativ de buget social-democrat şi, dacă vom găsi puncte de convergenţă cu partidele din opoziţie, un proiect de buget care să fie o contrapondere şi o contraofertă la proiectul de buget liberal", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană.

El a mai spus că, în condiţiile în care proiectul de buget care va fi prezentat de PSD în Parlament va avea succes, iar proiectul prezentat de Guvernul Tăriceanu nu va fi votat, atunci Cabinetul Tăriceanu "trebuie să plece acasă, pentru că este, în mod clar, incapabil să-şi ducă la bun sfârşit politicile publice şi programul de guvernare".

Geoană a preciza că proiectul social-democrat, care va fi supus consultărilor cu democraţii şi cu liberal-democraţii, va trebui să includă devansarea intrării în aplicare a legii creşterii pensiilor, subvenţii pentru agricultură, creşterea salariului minim pe economie, alocarea între 6 şi 7 la sută pentru educaţie, cercetare şi formare permanentă, pentru sănătate – compensarea cu până la 100 la sută a medicamentelor pentru cei care au pensii şi salarii până la 400 de lei şi un program mult mai precis pentru absorbţia de fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici