PSD Bistriţa-Năsăud, obligat să-şi retragă reprezentanţii din cinci secţii de votare

Filiala Bistriţa-Năsăud a PSD a fost obligată, sâmbătă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) să-şi retragă reprezentanţii din cinci secţii de votare din comuna Nuşeni întrucât nu i-a acreditat cu cel puţin două zile înainte de scrutin, aşa cum prevede legea.

32 afișări
Imaginea articolului PSD Bistriţa-Năsăud, obligat să-şi retragă reprezentanţii din cinci secţii de votare

PSD Bistriţa-Năsăud, obligat să-şi retragă reprezentanţii din cinci secţii de votare (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, PSD nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare nr. 1 din Nuşeni, nr. 3 din Feleac, nr. 4 din Malin, nr.5 din Rusu de Sus şi nr.6 din Viţa deoarece a depus cerere să-şi acrediteze delegaţii abia sâmbătă.

Biroul Electoral de Circumscripţie Nuşeni a aprobat cererea, dar aceasta a fost contestată de Ioan Zegrean, reprezentant al PDL în cadrul BEC Nuşeni.

Reprezentantul PDL a arătat că cererea de acreditare a fost depusă şi înregistrată la BEC Nuşeni abia în 31 mai, cu mai puţin de două zile înaintea datei alegerilor, aşa cum cer dispoziţiile legale invocate.

Ca urmare, BEJ Bistriţa-Năsăud, cu unanimitatea votului membrilor prezenţi, a apreciat drept întemeiată contestaţia şi a dispus desfiinţarea în întregime a Hotărârii nr. 45/31.05.2008 a BEC Nuşeni, prin care erau acceptaţi reprezentanţii PSD, şi respingerea solicitării organizaţiei judeţene a PSD de acreditare a delegaţilor săi de a participa la lucrările birourilor electorale ale secţiilor de votaremenţionate.

Potrivit Legii 67/2004, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, ,"la numărarea voturilor pot participa ca delegaţi reprezentanţii tuturor partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au participat le alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral. Acreditarea delegaţilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti, municipale sau de sector, după caz, la cererea scrisă a conducerilor organizaţiilor judeţene ale partidelor politice (...), făcută cu cel puţin două zile înaintea datei alegerilor.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici