PSD caută variante pentru ministerul Justiţiei. Nume vehiculate: Birchall, Cazanciuc şi Corlăţean

Social democraţii discută propunerile pentru ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni, după refuzul lui Klaus Iohannis de a numi propunerile anterioare, în discuţie fiind la Justiţie numele Anei Birchall, Titus Corlăţean sau Robert Cazanciuc, spun surse politice.

597 afișări
Imaginea articolului PSD caută variante pentru ministerul Justiţiei. Nume vehiculate: Birchall, Cazanciuc şi Corlăţean

PSD caută variante pentru ministerul Justiţiei. Nume vehiculate: Birchall, Cazanciuc şi Corlăţean

Potrivit surselor citate, în discuţie sunt cele trei nume la ministerul Justiţiei, şi anume: Ana Birchall (actual ministru interimar la ministerul Justiţiei), Robert Cazanciuc (care a mai deţinut această funcţie într-o altă guvernare PSD) şi Titus Corlăţean (fost ministru al Justiţiei şi al Externelor, demisionând în urma scandalului legat de organizarea votului în Diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014).

Sursele politice spun că Natalia Intotero ar urma să revină la ministerul Românilor de Pretutindeni deoarece nu a prins un loc eligibil la europarlamentare, fiind pe locul 11.

Social democraţii mai urmează să stabilească un candidat pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde a fost Rovana Plumb.

Guvernul va mai rămâne şi fără un vicepremier pentru că Viorel Ştefan urmează să vacanteze funcţia pe care o deţine în Executivde la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curţii de Conturi a UE.

Propunerile de remaniere refuzate anterior de preşedintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

În prezent, ministerele sunt conduse interimar de Ana Birchall la Justiţie, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi Ştefan Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că săptămâna aceasta coaliţia de guvenare trebuie să trimită propunerile pentru cele trei portofolii de miniştri, dar şi o nominalizare pentru funcţia de vicepremier deţinută de Viorel Ştefan, precizând că-l va suna pe preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici