PSD cere ca discuţiile de marţi de la Guvern să fie pe tema virusului 2019-nCoV, nu pe alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a scris premierului Ludovic Orban că prioritatea Guvernului ar trebui să fie colaborarea politică pentru măsuri de combatere a virusului gripal, nu pe alegeri locale.

312 afișări
Imaginea articolului PSD cere ca discuţiile de marţi de la Guvern să fie pe tema virusului 2019-nCoV, nu pe alegerile locale

PSD cere ca discuţiile de marţi de la Guvern să fie pe tema virusului 2019-nCoV, nu pe alegerile locale

Liderul interimar al PSD face apel la premierul Ludovic Orban să amâne consultările privind organizarea alegerilor locale şi să se concentreze pe colaborarea cu celelalte partide pentru a combate coronavirusul.

„PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”, se arată într-un comunicat al PSD, semnat de Marcel Ciolacu.

Astfel, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, „pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu”, şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus.

Ciolacu atrage atenţia că un Guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării.

„În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi a crizei migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României! PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, mai scrie Ciolacu.

Ludovic Orban a trimis, vineri, invitaţii liderilor de partide parlamentare, în care îi cheamă la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale.

Consultările sunt programate pentru ziua de marţi, ora 17.00, la Palatul Victoria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici