PSD Cluj: Boc trebuie să se autosuspende din funcţia de primar

Conducerea PSD Cluj solicită primarului Emil Boc să se autosuspende din funcţie pentru ca astfel să fie oprită folosirea banilor publici în scopul electorale şi să închidă "laboratorul electoral" din Primăria Cluj-Napoca.

18 afișări
Imaginea articolului PSD Cluj: Boc trebuie să se autosuspende din funcţia de primar

PSD Cluj: Boc trebuie să se autosuspende din funcţia de primar (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru a opri folosirea banilor publici în scopuri electorale, îi solicităm lui Emil Boc să se autosuspende din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi să închidă imediat laboratorul electoral care funcţionează ilegal în instituţie", se arată într-un comunicat de presă al PSD Cluj, dat, luni, publicităţii.

Potrivit reprezentanţilor PSD, declaraţiile primarului municipiului Cluj-Napoca confirmă faptul că spoturile electorale şi ştirile zilnice de campanie difuzate pe posturile TV sunt produse în birourile din Primărie.

"Angajaţii acestei instituţii, plătiţi din banii publici, sunt angajaţi în campania electorală a lui Emil Boc. Alin Tişe se află, la fel de întâmplător în imagini, precum sigla PDL, baloanele şi eşarfele portocalii", se mai arată în documentul citat.

PSD Cluj consideră că Emil Boc, pentru a fi consecvent cu sloganurile sale despre transparenţa instituţională, ar fi trebuit ca, deasupra autocolantului cu mesajul "Aici nu se ia mită", aplicat pe toate uşile din primărie, să lipească un altu, pe care să scrie "Aici se află sediul de campanie al PDL".

Emil Boc a declarat că nu se va autosuspenda şi urează PSD "drum bun în opoziţie".

"Vreau să îi asigur pe clujeni că nu a fost folosit niciun leu din bugetul local pentru prezentarea raportului primarului în emisiuni de televiziune. Clipurile electorale ale PDL au fost realizate de firme specializate", a spus Boc.

Conducerea PSD Cluj l-a acuzat, luni, pe preşedintele PDL Emil Boc, candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, de folosirea banilor publici în interes personal şi de partid prin amenajarea unui studio electoral în sediul Primăriei, unde s-ar monta clipurile sale electorale.

"Un asemenea studio de campanie nu avea ce căuta în clădirea Primăriei. Sunt bani publici care se folosesc în interes personal şi nu mi se pare normal", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, de asemenea candidat la funcţia de primar al muncipiului.

El a reclamat faptul că Emil Boc a promis în 2004 transparenţă în cheltuirea banilor publici şi separarea campaniei electorale de activitatea administrativă, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

Lăpuşan a prezentat mai multe înregistrări video şi fotografii primite la sediul PSD cu imagini ale unui birou din Primărie în care se află calculatoare, o masă de montaj TV, un televizor şi o persoană.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Emil Boc a declarat că este vorba despre o manipulare a PSD Cluj.

"Este o manipulare. Există o încăpere în Primărie în care de trei ani se pregătesc materiale de prezentare a activităţii primarului, care se prezintă la televiziunile locale", a spus Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici