PSD consideră că PNL este prea mic în Parlament pentru a ataca Avocatul Poporului

  • Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a afirmat că partidul nu vede un motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului să fie demis
  • El a spus că PNL e un partid cu un procent prea mic, în Parlament, pentru a o ataca pe Renate Weber sau CCR, ÎCCJ
  • Romaşcanu: Excludem orice interferenţă cu instituţiile fundamentale
2083 afișări
Imaginea articolului PSD consideră că PNL este prea mic în Parlament pentru a ataca Avocatul Poporului

PSD crede PNL prea mic, în Parlament, pentru a ataca Avocatul Poporului

PSD nu vrea să o supere pe Renate Weber. Lucian Romaşcanu a spus că PSD nu înţelege de ce un partid cu un procent aşa mic în Parlament, cu referire la PNL, îşi permite să atace instituţiile fundamentale. Singurul mod în care PSD ar lua în calcul schimbarea Avocatului Poporului ar fi într-o discuţie în spaţiul public despre o reformă la nivelul acestor instituţii, regăsită într-o eventuală schimbare a Constituţiei. Discuţia a apărut în contextual în care PNL a anunţat că va începe demersurile pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber.

„Nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului. Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place, dl Iohannis contestă la Curte legi importante. Orice demers care atacă instituţii fundamentale şi văpd că dl Orban este un fan al acestui tip de demersuri, atacă CCR, Avocatul Poporului, Înalta Curte, lucrurile acestea trebuie să se oprească. Excludem orice interferenţă cu instituţiile fundamentale. Nu văd de ce un Guvern care are 20% în Parlament îşi permite să facă aceste afirmaţii faţă de ele”, a declarat Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici