PSD depune moţiune de cenzură. Stănescu: Vom trimite Guvernul Orban acasă

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a reluat vineri anunţul că social-democratii vor depune o motiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, iar alegerile locale vor fi organizate de alt guvern.

4908 afișări
Imaginea articolului PSD depune moţiune de cenzură. Stănescu: Vom trimite Guvernul Orban acasă

PSD anunţă că va demite Guvernul Orban prin moţiune de cenzură. Stănescu: Alegerile trebuie organizate de o echipă care chiar munceşte

Stănescu spune că presiunea demiterii Guvernului Orban vine din partea primarilor PSD care transmit ca "Guvernul Orban este o catastrofă pentru tară!".

„Am arătat în Parlament, la rectificarea bugetară, că ştim să facem dreptate primăriilor şi consiliilor judeţene, alocând fondurile ce acoperă cheltuielile făcute în pandemie. 

Ne vom bate să-i apărăm pe toţi aleşii locali şi membrii partidului de această guvernare aberantă, care a eşuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar spune că vina este a PSD”,  a precizat Stănescu, într-un comunicat de presă.

Secretarul general a menţionat că PSD lucrează la moţiunea de cenzură, o va depune şi dă asigurări că va trimite Guvernul Orban acasă, în condiţiile în care partidul lui Ciolacu anunţase că demersul va fi făcut la finalul stării de alertă care expiră pe 18 iulie.

„Liberalii sunt speriaţi de moţiunea de cenzură şi încearcă să se convingă singuri că n-o vom depune. Le dau o veste tristă: teama lor este justificată”, se arată în anunţul de vineri al lui Stănescu. 

„De aceea, Cabinetul Orban trebuie demis, iar alegerile locale organizate de o echipă care chiar munceşte, nu chefuieşte în sediul Guvernului!”, conchide social-democratul. 

PSD a anunţat în urmă cu două săptămâni, după ce Guvernul a prelungit starea de alertă fără încuviinţarea Parlamentului, că-l va demite prin moţiune de cenzură. PSD, împreună cu aliaţii săi, deţine majoritatea în Parlament. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici