PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor PNL ai Sănătăţii, Muncii şi Dezvoltării

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, sâmbătă, că social-democraţii au decis să depună trei moţiuni simple, împotriva ministrului Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi a „ministrului grindă, de la Dezvoltare”, Ion Ştefan.

315 afișări
Imaginea articolului PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor PNL ai Sănătăţii, Muncii şi Dezvoltării

PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor PNL ai Sănătăţii, Muncii şi Dezvoltării

„În perioada următoare vom depune moţiuni simple, atât la Senat, cât şi la Cameră, văm începe cu moţiuni împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii şi a ministrului grindă, de la Dezvoltare”, a spus Alfred Simonis.

Chestionat despre motivele care stau la baza acestor moţiuni simple, Simonis a zis că „există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate”.

„Evident, la Ministerul Sănătăţii, acest ministru trebuie demis sau să îşi dea demisia, pentru că există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate şi nu ne permitem ca într-o ţară unde nu toţi oamenii îşi permit un tratament în sistemul privat să existe un sistem care nu va avea fonduri suficiente pentru sistemul public şi să se aloce din ce în ce mai mulţi bani la sistemul privat, sistem care îl plăteşte pe ministrul Sănătăţii cu sume importante”, a argumentat el.

Fostul minsitru al Sănătăţii Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naţionale de sănătate şi suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanţa aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL”.

Ministerul Sănătăţii are în dezbatere publică o ordonanţă prin care spitalele şi clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depăşită capacitatea furnizorilor publici

Totodată, mai mulţi social-democraţi s-au arătat nemulţumiţi de afirmaţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, referitoare la vârsta de pensionare, considerând că aceasta îi etichetează pe români ca fiind „puturoşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici