PSD despre prelungirea stării de alertă: Nici măcar o singură mască promisă nu a ajuns la populaţie!

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis cere din nou responsabilitate în condiţiile în care ”el şi Guvernul Său se comportă iresponsabil faţă de români”. ”Dovediţi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid”, au cerut social-democraţii.

913 afișări
Imaginea articolului PSD despre prelungirea stării de alertă: Nici măcar o singură mască promisă nu a ajuns la populaţie!

PSD despre prelungirea stării de alertă: Nici măcar o singură mască promisă nu a ajuns la populaţie!

”Preşedintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condiţiile în care el şi Guvernul Său se comportă iresponsabil faţă de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid şi umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor.

Nici măcar o singură mască de protecţie dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile!

Nici programul de relansare economică anunţat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbuşit iar şomajul a crescut într-un ritm ameţitor.

Ce se întâmplă cu firmele româneşti care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroşa rândurile şomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceţi faţă de economie? Dar faţă de nivelul de trai? Dar faţă de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente? Dovediţi mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid şi prezentaţi Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediţi responsabilitate înainte de a o cere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Guvernul a decis la sfârşitul lunii mai, prin OUG, că 2 milioane de români vor primi gratuit măşti de protecţie, ca urmare a unei decizii în Parlament.
 

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili! Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
replică,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici