PSD discută în BPN, luni, despre pregătirile pentru Congres şi propunerile de vicepremieri

Biroul Permanent Naţional al PSD are şedinţă luni, ora 11.00, la sediul din Kiseleff. Social-democraţii vor discuta despre pregătirea Congresului extraordinar şi noile propuneri de vicepremieri, Eugen Teodorovici şi Ştefan Radu Oprea fiind printre variante au spus surse din partid pentru MEDIAFAX.

671 afișări
Imaginea articolului PSD discută în BPN, luni, despre pregătirile pentru Congres şi propunerile de vicepremieri

PSD discută în BPN, luni, despre pregătirile pentru Congres şi propunerile de vicepremieri

Referitor la Congresul în care social-democraţii vor alege conducerea PSD şi vor schimba statutul, în BPN de luni vor fi discuţii despre chestiuni organizatorice documentele care vor fi aprobate, participanţii, etc, au precizat sursele citate.

La şedinţa CEx de vineri au fost stabilite trei comisii: comisia de statut, comisia care face programul politic, condusă de Marian Oprişan, şi comisia care face programul de guvernare, condusă de Mihai Fifor.

Un plan avut în vedere ar fi ca PSD să facă propunere interimară pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Titus Corlăţean pentru acest post în Executiv au explicat sursele menţionate.

De asemenea, Viorel Ştefan ar urma să demisioneze, iar PSD să propună ca vicepremier interimar pe altcineva. Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Prin urmare, variante posibile pentru cele două interimate ar fi Eugen Teodorovici, în locul lui Viorel Ştefan, iar pentru portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice Ştefan-Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, au adăugat sursele din PSD.

Unii social-democraţi au sugerat ca ambele propuneri pentru vicepremieri plini să fie făcute concomitent, aproape de perioada expirării interimatului, interval care durează 45 de zile, potrivit legii, au explicat sursele citate.

Prin urmare, partidul ar putea propune alţi doi social-democraţi pentru cele două funcţii în Guvern, după Congresul din 29 iunie sau în pregătirea evenimentul la care va fi aleasă conducerea PSD şi va fi modificat statutul în sensul revenirii la alegeri prin delegaţi.

La CEx al PSD de vineri a fost stabilit Congresul extraordinar pe 29 iunie. Paul Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului, însă a anunţat ulterior că ar putea candida pentru funcţia de vicepreşedinte PSD.

Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor din CEx că nu vrea să candideze la prezidenţiale şi că îl va sprijini pe cel pe care îl va nominaliza PSD. Printre cei care ar fi interesaţi să intre în cursă sunt Eugen Teodorovici, Olguţa Vasilescu şi Marian Oprişan, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Partidul ia în calcul şi varianta unui prezidenţiabil din afara partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare premierului în care a expus motivele refuzului de numire a lui Titus Corlăţean în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, argumentând că acesta a gestionat defectuos activităţile ca ministru de Externe.

În schimb, şeful statului a semnat decretele pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiţiei, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene şi a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Taguri:
psd,
bpn,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici