PSD discută, vineri, lista candidaţilor pentru PE

Liderii PSD ar putea aproba, vineri, la Comitetul Executiv Naţional, o listă lărgită a candidaţilor pentru alegerile pentru Parlamentul European, şi ar putea lua în discuţie adoptarea unei poziţii oficiale de susţinere a lui Ion Iliescu.

2 afișări
Imaginea articolului PSD discută, vineri, lista candidaţilor pentru PE

Conducerea PSD se reuneşte, vineri, în Comitet Executiv

Conducerea PSD urmează să aprobe vineri, la Comitetul Executiv Naţional o primă listă, lărgită, a candidaţilor partidului pentru Parlamentul European.

Lista, care va cuprinde, din cele 35 de poziţii, multe propuneri făcute de filialele judeţene ale partidului, nu va fi însă lista finală cu care partidul se va prezenta la alegerile pentru Parlamentul European. Mai mult ca sigur, lista candidaţilor care va fi adoptată vineri va fi în ordine alfabetică, selecţia locurilor considerate eligibile urmând să fie amânată pentru la toamnă.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că, în condiţiile în care sondajele creditează PSD cu obţinerea unui număr mai mic de mandate decât cel preconizat de liderii social-democraţi în iarnă, atunci când PSD miza pe câştigarea a nouă mandate, în ipoteza desfăşurării europarlamentarelor la data de 13 mai, conducerea PSD ia acum în calcul candidatura unor lideri ai partidului, care să joace rolul de locomotive electorale.

Aceleaşi surse au afirmat că printre aceştia s-ar putea număra Vasile Dâncu, Titus Corlăţean şi Cristian Diaconescu, menţionând însă că aceştia şi-au exprimat reticenţa faţă de o asemenea eventuală candidatură la Parlamentul European, în condiţiile în care un posibil eşec la aceste alegeri le-ar putea fi imputat politic.

Pe de altă parte, unele surse din partid nu exclud apariţia unor tensiuni la Comitetul Executiv de vineri, în în vedere faptul că liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi-ar putea relua atacurile la adresa unor vicepreşedinţi ai partidului, printre care Vasile Dâncu şi Victor Ponta.

Vanghelie solicitase, în cursul lunii trecute, când era programat iniţial Comitetul Executiv, demisia celor doi vicepreşedinţi, motivând că luările acestora de poziţie contravin hotărârilor adoptate de conducerea partidului.

De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta, vineri, despre adoptarea unei atitudini oficiale de susţinere a preşedintelui de onoare al formaţiunii, Ion Iiescu, faţă de evoluţia ultimelor dosare în care acesta este anchetat.

Iliescu declara, luni, că apreciază ca normal ca PSD să îşi exprime o poziţie de sprijin la adresa sa. PSD Bucureşti solicita conducerii partidului, acum două săptămâni, să îşi exprime public susţinerea faţă de ceea ce considera a fi atacuri de natură politică la adresa preşedintelui de onoare al social-democraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici