PSD: E inoportun să vorbim de suspendarea lui Băsescu cât timp nu avem majoritate în Parlament

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat vineri agenţiei MEDIAFAX că este inoportun să se vorbească despre suspendarea din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, atât timp cât Opoziţia nu deţine o majoritate parlamentară.

15 afișări
Imaginea articolului PSD: E inoportun să vorbim de suspendarea lui Băsescu cât timp nu avem majoritate în Parlament

Moldovan: E inoportun să vorbim de suspendarea lui Băsescu cât timp nu avem majoritate în Parlament (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Moldovan a precizat că PSD a iniţiat deja acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea populară pe care doreşte să o depună în toamnă, în debutul următoarei sesiuni parlamentare, el menţionând că PSD îşi concentreză eforturile pentru strângerea numărului de 236 de semnături necesare căderii Guvernului Boc.

"PSD va face tot posibilul pentru a da jos Guvernul Boc, care produce pagube românilor atât prin genocidul social, cât şi prin măsurile care afectează economia. În acest moment, am deschis acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea populară şi sperăm să strângem 236 de semnături pentru a debarca Guvenul Boc", a spus Moldovan.

El a arătat că, deşi Traian Băsescu este vinovat de toate acţiunile Guvernului, este inoportun să se vorbească despre suspendarea sa din funcţie, atât timp cât nu există o majoritate parlamentară.

"Este inoportun să vorbim despre suspendarea lui Traian Băsescu atât timp cât nu deţinem o majoritate în Parlament. Traian Băsescu este vinovat de tot ce face Guvernul Boc şi de măsurile de austeritate. Neavând numărul necesar de voturi pentru o majoritate în Parlament, tot ce putem face ţine de efortul de a da jos Guvernul Boc", a spus Moldovan.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a cerut conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării preşedintelui Traian Băsescu, însă pentru iniţierea suspendării şefului statului sunt necesare semnăturile a o treime din numărul parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici