PSD: Efectul închiderii magazinelor la 18.00 - Aglomerare, oameni înghesuiţi la cozi uriaşe

PSD acuză autorităţile că măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 duce la aglomerare, iar oameni sunt înghesuiţi la cozile uriaşe de la case: „Două Românii... Oamenii care fac regulile - dar nu le şi respectă - şi românii care le suportă”.

3143 afișări
Imaginea articolului PSD: Efectul închiderii magazinelor la 18.00 - Aglomerare, oameni înghesuiţi la cozi uriaşe

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Două Românii... Oamenii care fac regulile - dar nu le şi respectă! - şi românii care le suportă! Iată efectul închiderii magazinelor la ora 18.00! Aglomerare, oameni înghesuiţi la cozile uriaşe de la case”, transmit social-democraţii.

Ei reamintesc că au solicitat în instanţă anularea acestei restricţii.

„Pentru că ea nu doar că nu-i protejează pe români, dar le pune în pericol şi sănătatea”, conchid social-dmocraţii.

PSD a atacat în contecios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00. Social-democraţii susţin că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat şi nu a respectat transparenţa decizională.

În cererea trimisă Curţii de Apel Bucureşti, PSD cere anularea dispoziţiilor HG 348/25.03.2021 prin care se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

PSD susţine că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, aşa cum prevede art. 7 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici