PSD Gorj se disociază de declaraţiile vicepreşedintelui filialei judeţene, deputatul Alin Văcaru

PSD Gorj se disociază de declaraţiile vicepreşedintelui filialei judeţene, deputatul Alin Văcaru, care se declarase în favoarea ”rămânerii lui Sorin Grindeanu”, spunând că retragerea sprijinului politic nu se decide într-o singură şedinţă.

367 afișări
Imaginea articolului PSD Gorj se disociază de declaraţiile vicepreşedintelui filialei judeţene, deputatul Alin Văcaru

PSD Gorj se disociază de declaraţiile vicepreşedintelui filialei judeţene, deputatul Alin Văcaru

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de Presă al PSD Gorj, filiala judeţeană se disociază de declaraţiile pe care le-a făcut deputatul PSD Gorj, Alin Văcaru.

”Considerăm că a fost emisă o părere personală şi nicidecum nu reprezintă punctul de vedere al organizaţiei PSD Gorj. Nu poţi să spui public că <ne-am făcut de râs>, acum, când partidul trecere printr-o perioadă grea şi tensionată în încercarea de a se respecta programul de guvernare promis tuturor românilor în decembrie 2016. Comitetul Executiv Naţional reprezintă forumul decizional al Partidului Social Democrat, forum din care fac parte, pe lângă conducerea centrală a partidului, doar preşedinţii organizaţiilor teritoriale. În acest context, ceilalţi membrii de partid nu au drept de vot, decizia unei organizaţii judeţene fiind susţinută în CExN doar de către preşedintele său”, arată PSD Gorj.

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru, a declara, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că este în favoarea ”rămânerii lui Sorin Grindeanu” şi că retragerea sprijinului politic nu se decide într-o singură şedinţă.

”Mă aşteptam să fim întrebaţi dacă suntem de acord. Ne-am pripit şi ne-am făcut de râs”, a spus Văcaru.

PSD a convocat pentru joi la ora 14.00 şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care va discuta despre numele viitorului premier şi ce soluţii sunt pentru a depăşi criza politică.

CExN al PSD va decide, joi, calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză.

PSD ar putea decide inclusiv depunerea unei moţiuni de cenzură care să ducă la demiterea constituţională a lui Grindeanu de către Parlament.

Sorin Grindeanu, care spunea miercuri că este de 20 de ani în partid, ar putea fi exclus la şedinţa de joi, după ce în CExN al PSD de miercuri membrii au votat ca cei care vor face parte dintr-un guvern care nu e susţinut de partid, să fie excluşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici