PSD îl va susţine pe Ioan Chelaru pentru şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei

PSD îl va susţine pe senatorul Ioan Chelaru pentru preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

265 afișări
Imaginea articolului PSD îl va susţine pe Ioan Chelaru pentru şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei

PSD îl va susţine pe Ioan Chelaru pentru şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că speră ca lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei să fie "repornite".

"Sperăm ca, odată cu desemenarea, chiar azi, în plenul comun, a reprezentanţilor PNL în Comisia de revizuire, să putem reporni procesul de revizuire, proces aşa cuma fost prezentat de USL, cum s-a votat şi transmis la Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia, astfel încât să intre pentru adoptare în Parlament,şi ulterior supus referendumului", a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat, săptămâna trecută, că liberalii au decis să-i schimbe din Comisia de revizuire a Constituţiei pe parlamentarii care şi-au încetat mandatul sau care au decis să se retragă, cum este cazul lui CrinAntonescu şi al Alinei Gorghiu.

El a menţionat că vor fi înlocuiţi senatorii CrinAntonescu şi Tudor Chiuariu, foştii deputaţii Petre Roman, George Scutaru şi actualul co-preşedinte al PNL, AlinaGorghiu şi a precizat că Antonescu şi Gorghiu au decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituţiei.

De asemenea, Stroe a afirmat că PNL v apropune un candidat pentru poziţia de preşedinte al Comisiei în locul lui CrinAntonescu. Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că liderul deputaţilor PNL, LudovicOrban, va fi cel propus pentru poziţia de preşedinte al acestui for.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, că discuţia despre cine va fi propus pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei va avea loc în cadrul coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care şefia Comisiei de Cod electoral a fost cedată PNL.

Ponta a precizat că PSD şi PNL au schimbat preşedinţiile comisiilor de Cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, fiecare formaţiune având un interes în preluarea uneia sau a alteia dintre comisii.

"PNL avea preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei. Domnul Antonescu a renunţat (la şefia comisiei, n.r.) şi pentru PSD proiectul USL de revizuire a Cosntituţiei era, între cele două, pe primul loc ca prioritate, iar pentru PNL era schimbarea sistemului electoral. Înţeleg că a fi preşedinte domnul Voicu, care a fost şi în 2008, când s-a făcut legea actuală, deci e cel mai în măsură să o modifice", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici