PSD: Iohannis să spună dacă a ştiut sau nu de condamnarea penală a lui Cîţu

PSD îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîţu în momentul în care l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al României.

574 afișări
Imaginea articolului PSD: Iohannis să spună dacă a ştiut sau nu de condamnarea penală a lui Cîţu

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Această clarificare în faţa opiniei publice este absolut necesară având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut. Dacă a ştiut de această condamnare penală a lui Florin Cîţu, atunci preşedintele Iohannis are obligaţia să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcţia de premier o persoană condamnată penal, <indiferent de la cine vine propunerea>”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii spun că, în caz contrat, şeful statului trebuie să spună pe cine va trage la răspundere pentru această „breşă majoră de securitate naţională”.

„Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Cîţu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca preşedintele să anunţe public pe cine va trage la răspundere pentru această breşă majoră de securitate naţională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României. Referitor la propaganda susţinătorilor lui Cîţu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulaţie, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîţu sunt infracţiuni care sunt sancţionate penal inclusiv de legislaţia românească. Caracterul penal al sancţiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, susţine PSD.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici