PSD îşi rezervă dreptul să facă amendamente în Parlament la proiectul de Lege a educaţiei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, joi, la finalul Consiliului Naţional al formaţiunii, că partidul său îşi rezervă dreptul să facă amendamente în Parlament la proiectul de Lege a educaţiei în legătură cu care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

18 afișări
Imaginea articolului PSD îşi rezervă dreptul să facă amendamente în Parlament la proiectul de Lege a educaţiei

PSD îşi rezervă dreptul să facă amendamente în Parlament la proiectul de Lege a educaţiei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Geoană a spus că este greu de crezut că în câteva ore de discuţii în Guvern, "oricât de multă bună intenţie" ar exista, se poate găsi un echilibru pe Legea educaţiei şi pe legea salarizării unitare.

"De aceea, partidul nostru şi alianţa PSD - PC îşi rezervă dreptul ca în Parlament să aducem corecţiile necesare. Considerăm că este nevoie de dezbatere solidă în Parlament şi sunt absolut convins că primul-ministru va primi cu receptivitate amendamentele care sigur vor apărea în interiorul dezbaterii din Parlament", a spus Geoană adăugând că astfel se va obţine un Cod al educaţiei solid.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri noaptea, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlamentasupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit, joi, potrivit unui comunicat al instituţiei, scrisoarea prin care se anunţă că Guvernul doreşte să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea asupra proiectelor de Legi privind Educaţia Naţională, salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Pe de altă parte, luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se va stabili calendarul asumării, a declarat Anastase pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici