PSD nu-l vrea pe Şereş pe lista pentru PE

Conducerea PC a decis, vineri, ca Sabin Cutaş să fie propunerea partidului pentru locul 8 pe lista comună a Alianţei PSD-PC la alegerile europarlamentare, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PC Codruţ Şereş, care a precizat că va lua o decizie asupra propriului viitor politic.

22 afișări
Imaginea articolului PSD nu-l vrea pe Şereş pe lista pentru PE

Codruţ Şereş şi Sabin Cutaş (Montaj foto)

Cutaş, vicepreşedinte al PC a fost propus chiar de Şereş, după ce PSD a refuzat propunerea ca secretarul general al PC să figureze pe lista comună pentru alegerile europene. El a precizat că preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a informat partidul că PSD nu a fost de acord cu candidatura sa.

Codruţ Şereş nu a comentat decizia de a se renunţa la candidatura sa, dar a precizat că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu liderii PC, iar apoi va lua o decizie în privinţa viitorului său politic, respectiv dacă va mai rămâne în PC sau dacă va mai activa în politică.

"Voi decide dacă mai rămân în politică, pentru că nu poţi să faci politică în afara spaţiului public", a explicat Şereş.

Iniţial, PC a înaintat PSD două propuneri pentru listele de candidaţi la alegerile europarlamentare, prima opţiune fiind Codruţ Şereş şi cea de a doua Daniela Popa.

Potrivit unor surse din PC, candidatura Danielei Popa a fost susţinută de liderul PSD Mircea Geoană, în schimb nu a fost agreată de Dan Voiculescu.
Voiculescu nu a dorit ca Popa să fie pe listele de europarlamentari, deoarece aceasta este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, poziţie pe care PC ar putea să o piardă, întrucât a fost alocată pentru un lider de partid.

În plus, dacă Daniela Popa ar fi câştigat locul pe lista Alianţei, în PC s-ar fi organizat un congres pentru alegerea unui nou preşedinte al partidului, au mai spus sursele.

Sursele citate au mai precizat că liderul PSD Mircea Geoană nu l-a acceptat pe Şereş deoarece a considerat că, din cauza problemelor acestuia cu justiţia, imaginea listei de candidaţi a Alianţei PSD-PC ar fi afectată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici