PSD, PNL şi PC vor avea un set comun de amendamente la Legea bugetului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii partidelor de opoziţie, că PSD, PNL şi PC vor avea un set comun de amendamente la Legea bugetului, referitoare la definirea principiilor de finanţare pe anul fiscal 2011.

24 afișări
Imaginea articolului PSD, PNL şi PC vor avea un set comun de amendamente la Legea bugetului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte Legea bugetului, îi cerem premierului Boc să remarce că au trecut 30 de zile de când avea obligaţia legală să aducă proiectul de buget în Parlament, de pe 15 octombrie, ca să avem ce să dezbatem. Între timp, un grup de specialişti PSD, PNL şi PC vor lucra la un set de amendamente comun care să definească principiile de finanţare în 2011", a spus Dragnea.

El a mai arătat că reprezentanţii PSD, PNL şi PC au convenit să îşi menţină punctul de vedere conform căruia Roberta Anastase trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaţilor.

De asemenea, potrivit lui Dragnea, cele trei formaţiuni de opoziţie au convenit să îşi menţină amendamentele susţinute la Senat la Legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor, amendamente care stipulează ca punctul de pensie să aibă o valoare de 45% din salariul mediu brut, iar vârsta de pensionare să fie de 60 de ani la femei şi de 64 de ani la bărbaţi.

Dragnea a mai spus că moratoriul solicitat de preşedintele Traian Băsescu forţelor politice reprezintă, de fapt, o "propunere otrăvită", având în vedere că la întâlnirea de luni a reprezentanţilor formaţiunilor de opoziţie nu a participat niciun reprezentant al arcului guvernamental.

"Partide din opoziţie s-au întâlnit în speranţa că vor fi prezenţi la dezbatere şi reprezentanţii partidelor din arcul puterii. De fapt nimeni de la putere nu doreşte un moratoriu. Toate au fost minciuni, afirmaţii nesincere. Puterea nu doreşte să aibă comunicare cu opoziţia, nu e interesată de funcţionare corectă a Parlamentului", a spus Dragnea.

La rândul său, liderul PC Daniel Constantin a menţionât că reprezentanţii PSD, PNL şi PC, care au avut, luni, consultări, la Parlament, au convenit să înfiinţeze o comisie formată din membri ai celor trei partide, care să stabilească un set de principii, direcţii principale de finanţare care vor fi cuprinse, ca alternativă, la legea bugetului pe 2011.

"Noi am venit cu o misiune foarte clară, pe care ne-a dat-o Biroul Executiv Central, de a propune partidelor prezente ca în perioada următoare să elaborăm un plan naţional de dezvoltare care să fie agreat de mai multe forţe politice care îşi doresc cu adevărat ca România să iasă din criză", a adăugat liderul PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici