PSD, PNL, UDMR, PC şi minorităţile ar putea părăsi discuţiile de la Cotroceni - surse

PSD, PNL, UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale iau în calcul să părăsească consultările cu Traian Băsescu dacă şeful statului nu va lua în considerare formarea noii majorităţi parlamentare, urmând să apeleze la mijloace parlamentare pentru a-l "forţa" pe acesta să îşi reconsidere poziţia.

22 afișări
Imaginea articolului PSD, PNL, UDMR, PC şi minorităţile ar putea părăsi discuţiile de la Cotroceni - surse

PSD, PNL, UDMR, PC şi minorităţile ar putea părăsi discuţiile de la Cotroceni - surse (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Surse participante la discuţiile de miercuri au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii celor cinci formaţiuni parlamentare care îl susţin pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier i-au solicitat lui Traian Băsescu o consultare la ora 16.30, prealabilă invitaţiei şefului statului, pentru a-l informa asupra noii majorităţi parlamentare create şi a premierului pe care aceasta îl susţine.

Surse participante la întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi PSD, PNL, UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale au menţionat că, în cazul în care Traian Băsescu nu va da curs solicitării privind consultarea prealabilă, de la ora 16.30, formaţiunile politice amintite se vor prezenta totuşi la consultările iniţiate de şeful statului, de la ora 17.00.

Aceleaşi surse au precizat că, în condiţiile în care Traian Băsescu nu va ţine seama de noua majoritate parlamentară creată şi de propunerea ca Johannis să fie viitorul premier, cele cinci formaţiuni parlamentare vor părăsi consultările.

Sursele citate au arătat că, în contramăsură, PSD, PNL, UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale vor uza de prevederea de la articolul 1, alineatul 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a-l "forţa" pe Traian Băsescu să îşi reconsidere poziţia.

Articolul 1, alineatul 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului prevede că "Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în şedinţe comune pentru adoptarea unor declaraţii, mesaje sau alte acte cu caracter exclusiv politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici