PSD, reacţie despre candidatura lui Vela la alegerile locale: „El trebuie să demisioneze”

  • Marcel Vela trebuie să demisioneze, spun reprezentanţii PSD-ului.
  • Acţiunea este necesară, susţine PSD, în condiţiile în care „şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge”, se arată într-o postare a PSD pe Facebook.
  • Ministrul de Interne Marcel Vela şi-a delegat atribuţiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al oraşului Caransebeş
2349 afișări
Imaginea articolului PSD, reacţie despre candidatura lui Vela la alegerile locale: „El trebuie să demisioneze”

PSD, reacţie despre candidatura lui Vela la alegerilor locale: „El trebuie să demisioneze”

„Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze. Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poţi fi şi candidat şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii. Să foloseşti poliştiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, se arată în postare.

Ministrul de Interne Marcel Vela şi-a delegat atribuţiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al oraşului Caransebeş, unde a fost primar pentru 12 ani.

Marcel Vela a delegat doar funcţia de preşedinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020. Această comisie se ocupă de comunicarea cu prefecturile.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Vela a delegat aceste atribuţii secretarului de stat Gheorghe Sorescu. Gheorghe Sorescu răspunde de Instituţia Prefectului în Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia de a delega atribuţiile ce ţin de alegeri a fost luată în contextul în care ministrul de Interne Marcel Vela candidează la Consiliul Local al municipiului Caransebeş, oraş unde a fost primar timp de trei mandate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici