PSD: Reducerile pentru transport feroviar să se acorde studenţilor care învaţă, nu celor cu restanţe

Social-democraţii analizează varianta în care studenţii vor beneficia de reducerile la transportul feroviar să se acorde în funcţie de performanţele şcolare: „Celor care învaţă, nu şi celor care au restanţe şi absenţe”.

320 afișări
Imaginea articolului PSD: Reducerile pentru transport feroviar să se acorde studenţilor care învaţă, nu celor cu restanţe

PSD: Reducerile pentru transport feroviar să se acorde studenţilor care învaţă, nu celor cu restanţe

„Există bază legală pentru reducerile la transportul feroviar pentru elevi şi studenţi! O eventuală eliminare a facilităţilor acordate studenţilor pentru transportul feroviar a iscat vii controverse în societatea civilă”, potrivit unui comunicat semnat de Gheorghe Şimon.

Deputatul PSD afirmă că eliminarea sau chiar modificarea formei în care aceste reduceri sunt acordate reprezintă „o temă de interes major pentru social-democraţi”.

„Este o chestiune care ţine de competenţa Ministerului Educaţiei care încă nu a aprobat normele metodologice pentru noua legislaţie a învăţământului superior. Pe de altă parte, această dezbatere readuce în atenţia publică această facilitate acordată studenţilor, fără niciun criteriu legat de performanţa şcolară”, a subliniat Gheorghe Şimon.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, există bază legală pentru acordarea reducerilor pentru studenţi pentru transportul feroviar, dar social-democraţii analizează varianta în care studenţii vor beneficia de aceste reduceri în funcţie de performanţele şcolare.

„Poate că Ministerul Educaţiei ar trebui să analizeze dacă nu cumva această facilitate să se acorde studenţilor care învaţă, nu şi celor care au restanţe şi absenţe. Scopul acestei facilităţi este de a asigura accesul la învăţământ, nu pentru a încuraja chiulul şi dezinteresul”, încheie Şimon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici