PSD renunţă de 1 Mai la mici şi bere

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale în fiecare organizaţie judeţeană, scopul fiind acela de a demosntra forţa filialelor şi de a sublinia legătura directă a mesajului PSD cu semnificaţia zilei de 1 Mai, se arată într-un document discutat, miercuri, de CExN al PSD, obţinut de MEDIAFAX.

89 afișări
Imaginea articolului PSD renunţă de 1 Mai la mici şi bere

PSD renunţă de 1 Mai la mici şi bere (Imagine arhivă: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit documentului citat, aflat în mapa cu documente care vor intra în dezbaterea CExN a PSD, reunit miercuri la Căciulata, "în contextul protestelor sociale şi al accentuării problemelor economice, PSD are obligaţia de a arăta că tratează cu deosebită importanţă această zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecărei organizaţii, la nivel local, în perspectiva viitoarelor bătălii politice".

În acelaşi document se arată că principalul partener al PSD va fi mişcarea sindicală, urmând ca, împreună cu sindicatele, PSD să marcheze 1 Mai prin mitinguri şi mesaje politce.

"Elementul central al zilei este legat de semnificaţia iniţială a sărbătorii, respectiv marcarea câştigării dreptului la muncă (ziua de muncă de opt ore). Aceasta înseamnă renunţarea la atitudinea festivistă în favoarea cele grave, alături de concentrarea resurselor umane şi materiale ale partidului către organizarea de astfel de evenimente", se arată în documentul citat.

În acelaşi document se arată că mesajul central de 1 Mai va fi "PSD luptă pentru dreptul românilor la muncă, împotriva şomajului şi împotriva Guvenului care transferă costurile crizei pe umerii oamenilor simpli".

În documentul supus atenţiei CExN se precizează că, până sâmbătă, din fiecare organizaţie judeţeană vor fi transmise la Bucureşti, către secretarul general Liviu Dragnea, datele de contact ale celor responsabili să se ocupe cu organizarea acestor evenimente locale.

De asemenea, filialele locale ale PSD trebuie ca, până pe 20 aprilie, să realizeze un calendar comun de acţiuni de protest împreună cu structurile sindicale judeţene şi să transmită aceste informaţii la Cabinetul preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Documentul prevede că se va asigura, totodată, logistica necesară acestor evenimente, în acord cu Secretariatul general al partidului, fiind nevoie de oameni care să realizeze filmarea şi fotografierea evenimentelor "în condiţii bune", de amenajarea scenelor, de staţii de amplificare, de steaguri şi bannere, pe baza modelelor primite de la centru, urmând a se tipări şi materiale de promovare care vor fi realizate conceptual la centru şi trimise, ca machetă, fiecărei filiale.

Astfel, potrivit documentului menţionat, în ziua de 1 Mai fiecare organizaţie judeţeană a PSD va organiza o conferinţă de presă a liderilor judeţeni, împreună cu liderii sindicali de la nivel local, pentru care se va primi de la centru un punctaj detaliat cu mesaje, în special de solidarizare.

De asemenea, fiecare organizaţie va face un miting de 1 Mai, într-o piaţă centrală din oraş, însoţit sau nu de un marş de protest în faţa prefecturilor, unde "se va aborda o atitudine serioasă, gravă, dinamică, marcată de importanţa evenimentului şi de importanţa socială gravă a situaţiei".

În documentul citat se arată că se vor organiza scene de unde să se transmită aceste mesaje, care vor fi acompaniate sonor de imnul PSD, Hora Unirii.

Totodată, fiecare organizaţie va trebuie să tipărească şi să răspândească un fluturaş realizat la centru, care va fi trasmis în teritoriu până cel târziu la 26 aprilie.

În documentul citat se precizează că fiecare organizaţie trebuie să îşi "branduiască" propriile evenimente conform indicaţiilor primite de la centru, aceste elemente urmând a fi primite de la centru şi stabilite de comun acord cu structurile sindicale cu care se va colabora.

Totodată, documentul prevede ca de 1 şi 2 Mai să se asigure participarea la cât mai multe emisiuni locale a liderilor politici importanţi din fiecare judeţ.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea pentru toate filialele de a filma şi fotografia evenimentul organizat şi de a transmite, în maxim două ore de la terminarea acestuia, imagini şi fotografii la centru, pentru a fi procesate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici