PSD semnalează nereguli la vot în secţii din Bucureşti, Olt, Călăraşi şi Vaslui

PSD semnalează, într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, nereguli în desfăşurarea procesului de vot în unele secţii din Bucureşti, Olt, Călăraşi şi Vaslui.

17 afișări
Imaginea articolului PSD semnalează nereguli la vot în secţii din Bucureşti, Olt, Călăraşi şi Vaslui

PSD semnalează nereguli la vot în secţii din Bucureşti, Olt, Călăraşi şi Vaslui (Imagine: Mediafax Foto)

Prezentăm integral comunicatul PSD:

"BUCUREŞTI

Secţia de votare nr.1106

Preşedintele secţiei de votare nr. 1106 încalcă Hotărârea BEC nr. 32/16.04.2008 care stabileşte că preşedintele, membrii biroului secţiei de votare, personalul tehnic pot vota în secţia de votare unde domiciliază. Observatorii acreditaţi votează numai în secţia de votare unde domiciliază.

Secţia de votare nr.735

Interzicerea accesului cu aparate şi telefoane mobile în secţia de votare, conform art.2 din Hotărârea BEC nr. 41/21.04.2008, este încălcată în toate cele 1181 SV ale municipiului. In SV 735 din sectorul 4, Zaharia Alexandra Teodora a fost surprinsa cum îşi fotografia buletinele de vot în timp ce vota. S-a trecut la anularea buletinelor de vot însă preşedintele S.V. i-a dat un alt set de buletine de vot.

Secţiile de votare nr.123 şi 124

În cele două secţii de votare organizate la Şcoala Floreasca (nr. 123 şi 124), în aceeaşi clasă, sunt persoane care nu şi-au declarat competenţa şi care privesc alegătorii în timp ce votează, incomodându-i.

OLT

Slatina

La spectacolul organizat de PD-L Olt în faţa Tribunalului Slatina, s-au distribuit fluturaşi tuturor spectatorilor, reprezentând o scrisoare a candidatului PD-L la Primăria Slatina, Darius Valcov, încălcându-se prevederile Legii 67/2004.

Secţia de votare nr. 29

Preşedintele secţiei de votare nr.29 a plecat cu ştampila de control în data de 31.05.2008, între orele 18.00-19.00, încălcând Hotărârea BEM nr. 33/31.05.2008. De asemenea, preşedintele secţiei de votare a aplicat ştampila de control pe buletinele de vot primite, până la ora 18.00, încălcând prevederile art. 79 din Legea 67/2004.

În data de 01.06.2008, începând cu ora 06.00, se distribuie la vânzători pungi cu însemnele electorale ale PD-L, încălcându-se prevederile Legii 67/2004.

CĂLĂRAŞI

Dragalina
Astăzi, 1 iunie 2008, la ora 8.30, în localitatea Dragalina din judeţul Călăraşi, la secţia de votare nr.19, candidatul PD-L la funcţia de primar a împărţit alegătorilor materiale (tricouri portocalii) şi alte foloase.

VASLUI

Ca urmare a faptului că în mai multe secţii de votare de pe raza judeţului Vaslui candidaţilor li s-a interzis accesul în secţiile de votare, PSD a solicitat Biroului Electoral Central să reglementeze situaţia. BEC a transmis decizii prin care reiterează faptul că toţi candidaţii au acces în secţia de votare pe parcursul întregii desfăşurări a votării, inclusiv a centralizării şi numărării voturilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici