PSD şi sindicatele se întâlnesc joi, pentru un plan anticriză alternativ

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după o întâlnire cu liderii principalelor confederaţii sindicale, că specialişti comuni vor discuta joi elaborarea unui plan anticriză alternativ la măsurile anunţate de Guvern.

19 afișări
Imaginea articolului PSD şi sindicatele se întâlnesc joi, pentru un plan anticriză alternativ

PSD şi sindicatele se întâlnesc joi, pentru un plan anticriză alternativ (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Dragnea a spus că liderii PSD au convenit cu liderii sindicali care au participat şi la şedinţa CES pe marginea scrisorii de intenţie către FMI, să organizeze joi o întâlnire la nivel de specialişti pentru a pune de acord propunerile fiecărei părţi pentru un plan anticriză.

El a menţionat că obiectivul principal al acestei întâlniri este elaborarea unor măsuri anticriză alternative la cele anunţate de Guvern, pentru ca acestea din urmă să nu se aplice.

Măsurile ce vor fi convenite joi de PSD şi sindicate vor fi reluate în discuţie vineri, într-o nouă întâlnire între liderii social-democraţi şi cei sindicali.

"Vrem să arătăm şi noi, şi sindicatele, am văzut că şi colegii de la PNL şi PC, că pot fi alte măsuri care să fie adoptate de Guvern ca să nu fie afectate pensiile şi daţi oamenii afară. Dacă criticăm şi spunem că nu suntem de acord cu asta, ei (Guvernul -n.r.) au răspunsul standard, că altfel nu se poate. Vrem să le arătăm că se poate şi altfel".

Secretarul general al PSD a mai precizat că social-democraţii au convenit cu liderii sindicali ca eventualii membri de partid care vor participa la acţiunile de protest să o facă doar ca cetăţeni.

"Nu este o acţiune a PSD, nu a fost o decizie în partid, dar sunt mulţi cetăţeni din România care vor să vină miercuri la Bucureşti. Că vin organizat, că vin cu mijloace proprii, vreau să vă spun că, cu mulţi colegi din ţară cu care am vorbit, lumea fierbe. E posibil ca unii membri de-ai noştri, care pot fi afectaţi de măsurile acestea, să fie în piaţă, dar nu este o acţiune a PSD", a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că formaţiunea sa a decis, la nivelul conducerii, să îşi asume solidaritatea în ceea ce priveşte protestele programate pentru miercuri şi să îi sprijine pe toţi cei care doresc să participe la aceste acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici