PSD va vota moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că partidul său va vota, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR la adresa Guvernului, adăugând că speră ca ghinionul românilor legat de actualul Cabinet să se spargă marţea viitoare, pe 13 octombrie, când plenul va vota.

24 afișări
Imaginea articolului PSD va vota moţiunea de cenzură

PSD va vota moţiunea de cenzură (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Geoană a spus că partidul său susţine moţiunea care va fi dezbătură şi votată "marţi, 13".

"Mai sunt câteva zile până când, sper din toată inima, ca acest Guvern ilegitim şi nefuncţional să plece acasă", a spus Geoană.

Geoană a precizat că această "clică penală" care conduce în prezent România şi care practică epurarea masivă a structurilor administraţiei româneşti, introducând, în locurile lăsate libere, "cărăuşii cu bani" pentru campania lui Băsescu şi pe cei care se pregătesc de fraudarea alegerilor nu mai are ce căuta la conducerea Guvernului.

"Decizia PSD şi a Alianţei PSD+PC este de a susţine moţiunea de cenzură introdusă în Parlament. Săptămâna viitoare, marţi, 13 octombrie, va fi - sperăm cu toţii - ziua în care ghinionul se va sparge şi regimul Băsescu-Boc va primi o lecţie necesară din partea Parlamentului şi limitarea responsabilităţilor şi practicilor abuzive ale acestui regim", a spus Geoană.

Liderul PSD a precizat că acesta este un moment important pentru evoluţiile politice româneşti, întrucât "există şanse mari" ca, în premieră în ultimii 20 de ani, o moţiune de cenzură să reuşească.

"Acest lucru (adoptarea moţiunii de cenzură, n.r.) va conduce în mod cert la noi întrebări cu privire la majoritatea viitoare şi la guvernarea viitoare. Acest răspuns va trebui să fie dat", a adăugat Geoană.

El a arătat că nu sunt de acceptat alte câteva săptămâni de "execuţie fără crâcnire a planului absolut criminal al domnului Băsescu", întrucât "s-ar arunca în aer orice brumă de pace socială şi de şanse de relansare economică".

Geoană a spus că parlamentarii PSD vor vota moţiune de de cenzură.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui PSD Constanţa, Radu Mazăre, potrivit căruia o decizie în acest sens ar trebui luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD, Geoană a precizat: "Am comunicat decizia partidului nostru".

Liderul PSD a mai arătat, răspunzând unei întrebări, că, după adoptarea moţiunii şi demiterea Guvernului Boc 2, paşii succesivi de urmat sunt cei prevăzuţi de Constituţie şi privesc găsirea în Parlament de sprijin pentru un nou Guvern.

"Moţiune de cenzură va demonstra dacă există o nouă majoritate de facto în Parlament", a subliniat Geoană.

"Săptămâna viitoare vom avea răspunsuri ceva mai complete cu privire la majoritatea care va exista sau nu în Parlament. Fiecare partid şi parlamentar vor vota în disciplina votului impuse de partidul repsctiv, dar şi cu conştiinţa faptului că de modul în care se poziţionează acum faţă de agenda reală va depinde şi modul în care acei parlamentari sau acele partide vor fi parte a unei construcţii de majorităţi în perioada următoare", a adăugat Geoană.

Secretarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL) a declarat, miercuri, la finalul BP reunite că moţiunea de cenzură iniţiată de 123 de parlamentari va fi citită joi în plenul reunite al Parlamentului, urmând să fie dezbătută marţi, într-o altă şedinţă de plen comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici