PSD va vota pentru urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu

Grupul parlamentar al PSD va vota pentru urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, a declarat, miercuri, la alba Iulia, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, răspunzând la o întrebare.

534 afișări
Imaginea articolului PSD va vota pentru urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu

PSD va vota pentru urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, despre cazul Eugen Bejinariu, Iordache a spus că deputaţii vor mai face ”o încercare săptămâna viitoare”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Deputaţii PSD şi în comisie au votat <pentru>. Din punctul nostru de vedere, nu Parlamentul este cel care face justiţie şi nu noi hotărâm vinovăţii sau nevinovăţii. De aceea am şi convocat şi săptămâna viitoare o nouă reuniune a plenului. Din păcate luni, în această săptămână, nu au fost decât 130 de colegi şi trebuiau să fie minim 177. Mai facem o încercare săptămâna viitoare, după care din păcate actualul Parlament nu mai lucrează şi va veni viitorul Parlament, dar raportul Comisiei Juridice în care noi am cerut şi am aprobat începerea urmăririi penale va rămâne. Viitorul Parlament va începe cu acest proiect care vizează şi avizează începerea urmării penale”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Florin Iordache, PSD, prin secretarul general Marin Neacşu, a cerut lui Eugen Bejinariu să-şi dea demisia din Parlament.

”E un gest de onoare şi până la urmă, repet, nu noi trebuie să hotărâm vinovăţii sau nevinovăţii. Vinovăţia o hotărăşte instanţa, acolo se prezintă probe, acolo se discută punctual şi nu noi hotărâm. Să închei, noi avizăm, fie acum, fie în viitorul Parlament. Noi suntem pentru avizarea începerii urmăririi penale”, a spus Iordache.

Şedinţa Camerei Deputaţilor de luni, în care trebuia să se voteze cererea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Eugen Bejinariu a fost suspendată din lipsă de covrum, în sală fiind prezenţi doar 130 de deputaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a suspendat şedinţa, în condiţiile în care îşi înregistraseră prezenţa doar 130 de deputaţi. Cvorumul Camerei Deputaţilor este de 177 de deputaţi.

Biroul Permanent a reprogramat şedinţa pentru lunea următoare, începând cu ora 15.00.

''Veţi constata că majoritatea PSD-ALDE nu a întrunit cvorumul de şedinţă necesar să se ridice imunitatea dlui deputat Bejinariu. Era mai mult decât de aşteptat ca PSD să se comporte aşa cum îl ştim: împotriva oricărei cereri de a se prezenta un parlamentar în faţa justiţiei să dovedească că nu este vinovat de ceea ce este acuzat'', a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, înaintea şedinţei de plen.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut. DNA cere urmărirea penală a fostului secretar general al guvernului, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul "Microsoft".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici